Pelastusoperaatio Kabulin lentokentällä!

Suomen kansalaisia on edelleen odottamassa Afganistanista poispääsyä.

Myös Suomen valitsemat 170 maamme avustajina toiminutta afgaania, halutaan saada maasta pois, ennen kuin Kabulin kenttä suljetaan.

Aika käy vähiin, kuului useimpien kansanedustajien suusta, kun puolustusvoimiemme sotilashenkilöiden Afganistaniin lähettämisen oikeutusta käsiteltiin Eduskunnan erityisessä täysistunnossa.

Eduskunnan puhemiehenä toiminut, Antti Rinne, joutui joidenkin kansanedustajien puheita keskittämään aiheeseen.

Joillekin se ei ollut helppoa. Erityisesti VKK:n (Valta Kuuluu Kansalle) puoluekannatuskorttinsa keränneen, kansanedustaja Ano Turtiaisen puhe, karkasi itsensä mainostamiselle.

Jokainen maamme kansalainen lienee nyt tietoinen, että maa, jota on viimeiset 20 -vuotta yritetty saada vapaaksi äärijärjestö talebaneilta, on epäonnistunut.

Yhdysvaltain presidentti Bidenin viesti on, että miljardeja dollareita niellyt operaatio, on aikansa elänyt.

  • * * * *

Koska kansalaistemme poissaamiseksi maasta, jossa länsimaisten kansalaisten turvallisuutta ei voida enää taata, kertoo epätoivosta, jonka vuoksi on nyt päätetty lähettää sotilasvoimiamme auttamaan lähtöorganisoinneissa.

Tilanteeseen liittyy paljon epävarmuutta ja pelkoa.

Kansalaiset ovat ennen kaikkea hämillään, mitä on tapahtumassa ja kuinka suurta kansanjoukkoa vastaan maamme ammattisotilaita lähetetään suomalaisten pelastusoperaatioon.

Onkin kysyttävä, kuinka paljon talebaneja on ja millaisin asevoimin he ovat varustautuneet?

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu