Pohdintaa maamme nykytilasta

Median kautta tietoa tulee valikoidusti.

Siksi on tärkeää tuoda esiin myös kansalaisnäkökulmia.

Puhutaan paljon alueiden (segregaatio) ilmenemisistä. On maaseudun asukasyhteisöt ja kaupunkien lähiöihin keskittyneet, maahanmuuttajien hallitsemat alueet.

Maaseudulla asuvat ja siellä toimeentulonsa hankkivista monet ovat joutuneet ylitsepääsemättömiin talousongelmiin. Tuotantoeläintiloja lopetetaan kymmenittäin ja joidenkin voimat eivät ole riittäneet edes lopetuksiin, vaan eläimet jätetään kuolemaan omaan likaansa ja nälkään.

Valvontaeläinlääkärit eivät ehdi kaikkeen, eivätkä naapurit hevin ilmoita havainnoistaan. ”Tule apuun Anja”, oli jossain kohdin menneinä vuosia slogan Anja Eerikäisestä, joka teki uraauurtavaa eläinvaltvontatyötä Turun seudulla. Hänen jälkeensä lienee tullut joku seuraaja, mutta eivät edes eläinsuojelujärjestöt onnistu saamaan maahamme kunnollista valvontaa.

KOULU

Koulumaailmassa tapahtuu. Jossain vantaalaisessa koulussa S2 oppilaasta yli 80 % käsittää koko luokan oppilaista. (https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/5750472)

Hämästyttävintä on, miten maamme päättäjät ovat olleet kyvyttömiä havainnoimaan ajoissa, miten koulujen inkluusio surkastuttaa oppimisen mahdollisuuden niille oppilaille, jotka pärjäävät.

Maamme Pisa -taso on nyt alhainen ja huoli siitä, miten suomalaisten lasten oppiminen jää jalkoihin, jos opettajilla ei ole keinoja/mahdollisuuksia kaikkien oppilasainesten opetukseen.

 

ASUMINEN

Useat, ns. sosiaalista asumista tuottavat yhteisöt, kuten kunnat ja säätiöt, jotka saavat – ovat saaneet asuntotuotantoonsa valtion varoja (ARA), asuttavat enenevässä määrin maahanmuuttajia, joiden asumisen maksaa pääasiassa valtio (Kela).

Samaan aikaan, kansalaiset, jotka ovat maksaneet vuosikymmeniä veroja ja joutuneet syystä tai toisesta elämässään ongelmiin, eivät saa asuntoa. Jos on joutunut Asiakastieto Oy:n luottotieto -listoille, niin asuntoa on turhaa edes hakea.

Suomi on siitä julma maa, että asiansa hyvin hoitaneita kohdellaan samoin, kuin asiansa jatkuvasti hoitamatta jättäneitä.

Yksikin, yrityksen epäonnistuminen, voi johtaa loputtomaan kierteeseen, jonka seuraukset saattavat johtaa itsemurhaan.

Erityisesti nuorten yrittäjien itsemurhien pitäisi olla hälyttäviä ja heille tarjotun yhteiskunnan avun saaminen matalalla kynnyksellä pikaista.

Pienien asuntojen, eli yksiöiden tuotantoa lisättiin hallitsemattomasti vaiheessa, kun asumistukien saamisen neliörajaksi asetettiin 30 m2 (Kimmo Tiilikainen, Kesk)

Alkoi tulla massiivinen määrä 15 – 29 m2 asuntoja, joiden vuokralle saaminen on koronan jälkeen ollut hankalaa.

Koronan seurauksena, useimmat opiskelijat, jotka saattoivat tehdä etätyötä, luopuivat kalliista yksiöistään.

Nyt, pieniä vuokra-asuntoja kaupataan ensimmäisten kuukausien vapaavuokrilla tai muilla eduilla.

 

YMPÄRISTÖ

Vihervasemmistolaiset ovat unohtaneet ehkä tärkeimmän, asuinympäristöjen huolenpidon.

Samaan aikaan, kun he toivottavat tervetulleiksi kaiken maailman kansalaiset, unohtavat, miten erilaisista kulttuureista tulevat, eivät välitä, miten heidän asuinympristöjään hoidetaan.

Slummiutuminen mahdollistuu nopeasti, kun yksikin perhe alkaa rakentaa ympärilleen aitoja, kun jotkut jättävät pihoilleen roinaa, joka ei sinne kuulu ja kun monet hyödyntävät autoilleen alueen vierasparkkeja, vaikka vapaita, mutta maksullisia olisi käytettävissä.

On selvää, että hyväksikäyttäjät toimivat niin kauan, kuin valvontaa ei ole.

Valvonnan puute lienee suurin syy siihen, että anarkia ottaa tilan.

 

TURVALLISUUS

Erityiset jengi -ryhmät ovat päässeet valtaamaan alueita, joilla toimivat.

Toiminta on organisoitua ja liittyy huumekauppaan. Bulvaaneinaan huumemyyjät käyttävät ala-ikäisiä myyjiä.

Tilanne on todellinen ja vaarallinen.

Asian vähättely ei auta, vaikka toisaalta onkin tarpeen pysyä hiljaa.

Useimmiten mediassa haastatellaan Aseman lapset ry:n työntekijöitä, jotka ovat erityisen myötämielisiä työnsä kohteissa oleviin.

Kansalaisten turvallisuuden takaamiseen tarvitaan nyt vahvempia voimia.

Katuväkivalta ja jengiytyminen on saatava loppumaan.

Hyssyttely ei  auta.

Ylimalkainen ystävällisyys ei toimi, sillä  hyväksikäyttäjät tietävät,  miten toimitaan.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu