Pohdintaa Puheenvuoron aiheista ja niiden merkityksistä!

Puheenvuoro -palstalla näyttäisi olevan sekä aktiivikirjoittajat että satunnaiset kävijät.

Aktiivit saavat helposti lukijoita, jos aihe on riittävän innostava, provokatiivinen tai kansalaisten oikeusturvaan kohdistuva häikäilemättömyys.

Puheenvuoron aihevalikoima näyttäisi olevan melko laaja. Kuitenkin, useimmiten ’karuselli’ -aineisto luovii ja valikoituu ns. kilttien/mitään sanomattomien kirjoitusten valinnasta.

Seesteisyys ei ole kuitenkaan median valtti. Toimittajat joutuvat, ikävä kyllä, edelleen ’suomettamaan’ itsensä.

Kuntavaalien alla, satunnaiskirjoittajat olivat hyvin aktiivisia. Se on aina hyvä merkki, että kannatustoiveet herättävät kirjoittamaan.

Pysyvät kirjoittajat ovat kuitenkin Puheenvuoron ’kultajyviä’, jotka jaksavat osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Usein he myös tuovat esiin aiheita, joista nousee valtakunnallinen intressi.

Kansalliset toimittajat joutuvat jatkuvasti hakemaan aiheita, tuottaakseen työnantajalleen lukijoita.

US:n Puheenvuoro -palsta lienee eniten luettuja aihe-alueita.

Itse olen kirjoittanut ’more or less’, noin kymmenen vuoden ajan.

Kansalaisvaikuttaminen on tärkeää muulloinkin, kuin ehdokkaana tai valituksi tulleena kansanedustajana tai kuntavaltuutettuna.

Kirjoitan herkästi itseäni lähelle tulevista tapahtumista.

Kuuntelen ihmisiä, heidän viestejään ja seuraan tarkasti, miten he tulevat kohdelluiksi, niin yhteiskunnan, kuin läheistensä taholta.

Neutraali en aina pysty/aio olla, joten saatan hermostuttaa ihmisryhmiä, jotka ilmoittavat minusta huomautuksen ylläpidolle.

Onneksi, olen saanut vain yhden huomautuksen, ja tuo huomautus  vastakommentistani tuli kohdalleni syystä, että puhuin ulkomaalaistaustaisista, vaikka lehdistö oli jo käyttänyt samaa kieltä.

Itse asiassa, tuo kokemus aiheutti sen, että tarkistan jokaisen kirjoitukseni jälkeen, olenko kirjoittanut jotain, joka ei miellytä kaikkia Usarin lukijoita ja saan huomautuksen vaikkapa pelon lietsonnasta!

Vakavimman ongelman aiheuttavat kuitenkin täällä kirjoittajan henkilöön menevät kommentoinnit, joista ylläpidon olisi hyvä olla tarkempi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu