Presidentti on puhunut

Valtiopäivien avajaispuheessaan, presidentti Sauli Niinistö oli ajan tapahtumien äärellä.

Kun huomio nyt on keskittynyt Venäjän hyökkäyssotaan ja Nato-jäsenyyteen, mikä meiltä on jäänyt huomaamatta? Toivon, että valmiuslain käynnissä oleva uudistamistyö etenee tällä vaalikaudella joutuisasti. Mutta onko varautumisemme terrorismiin ja muihin ääriliikkeisiin riittävän laadukasta? Entä pystymmekö havaitsemaan ja torjumaan yhä kehittyneemmät kyberhyökkäykset ja muut uuden teknologian mahdollistamat uhat?” Lähde: IL

Maailman tilanteen epävakauden huomioiden, on tärkeää, että presidentti Niinistö, Valtiopäivien avajaispuheessaan, otti esille myös uhat, joihin on syytä varautua.

Uutta maailmanjärjestystä uumoilevat autoritääriset valtiot, kuten Venäjä, Kiina tai Pohjois-Korea, toimivat nyt tavoilla, joita mitkään aiemmat sopimukset eivät sido.

Uhittelu ydinaseilla on tullut pysyvinä pelottelupuheisiin.

Suomella on nyt Naton turva, mutta se liittyy enemminkin vihollisen mahdolliseen sotilaalliseen hyökkäykseen.

Terrorismi, ääriliikkeet, kyberhyökkäykset ja uuden teknologian uhat, ei niitä pakoon pääse.

Kaikkiin on varauduttava. Yksistään SUPO ei onnistu. Tarvitaan paljon enemmän.

Niinistö ei kuitenkaan maininnut maahanmuuttoa, joka sekin tullee olemaan ilmastonmuutosten myötä vaikeasti hallittava.

Eurooppaan saapuu jatkuvasti tuhansia pakolaisia. Italian Lambedusan vastaanottokeskukset ovat täynnä. Uudet, sinne rantautuvat pakolaiset viedään Sisiliaan. Tämä on vasta alkua.

Suomi on vielä monessa suhteessa toimiva. Meillä on puhdasta luontoa, maata, metsää, vettä ja elintilaa.

On kuitenkin havaittavissa kansalaisten toivottomuutta, palkkojen riittämättömyttä, konkurssien lisääntymistä, terveydenhuollon rapautumista ja jopa suurten mediatalojen printtilehtien viikonloppunumeroiden lopettamista.

On tärkeää, että poliittisista erimielisyyksistään huolimatta, nyt valtakirjansa lunastanut Eduskunta, pystyy toimimaan pragmaattisesti, niin Suomen, kuin EU:n arvojen demokratian puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu