Psykoterapiakeskus Vastaamon nousu ja (t)uho!

Psykoterapia ei ole vain sitä, että ongelmiaan kertova saa välittömästi apua.

Psykoterapia on pitkäjänteistä ja merkityksellistä selvittelyä apua hakeneen ihmisen elämän vaiheista ja keinoista löytää maladaptiivisen  käyttäytymisensä sijaan uusia toimintamalleja.

Kyseessä on myös ns. allianssi, joka on välttämätön terapeutin ja asiakkaan välisen suhteen onnistumisessa.

Psykoterapiakeskukseen ohjautuneet eivät välttämättä ole olleet pitkän terapian tarpeessa. Monille on riittänyt yksi tai muutama käynti. Jopa soitto, josta on tehty yrityksen tiedostoihin käynti.

Vastaamon yksilökäyntien hinnoittelu 45 min. on nykyisin 95 euroa. Se on kova hinta, jos ei ole ns. Kela -kuntoutuksen asiakas. Kela maksaa käynneistä 60%.  Kävijälle itselleen jää näin oma vastuuna 38 euroa. Jos asiakas on vähävarainen, niin Kela voi maksaa myös omavastuuosuuden.

Vastaamosta näytti tulleen lähes ainoa valtakunnallinen terapiataho, jolla ei ole ollut kilpailijoita.

Palveluverkko kohosi yhdestä, Helsingin Malmille perustetusta toimipisteestä koko maan kattavaksi.

* * * * *

Psykoterapiakeskus on mahtipontinen nimi palvelulle, jossa ei tehdä vain psykoterapiaa, vaan kohdataan myös pareja ja perheitä sekä otetaan vastaan yksilöllisiä puhelinkontakteja.

Itserakennettu tietoverkko ja palvelinsysteemit, joita Valvira ei valvonut (B-järjestelmä) mahdollisti omistajille moninaiset, epäeettiset toimet, joista ikävimmät ovat tulleet ilmi entisiä työntekijöitä uhkaamalla.

En olen ns. ms Marple, mutta tavallaan tunnistan asioita, joista voisin päätellä, että kyse on ollut jo pitkään perheen sisäisestä kriisistä, jota poika on hallinnut.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu