Pureeko Purran ideologia, vai olisiko jo duunareiden vuoro?
Kansanedustaja, Perussuomalaisen puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja, valtiotieteen maisteri, kirkkonummelainen kahden lapsen äiti, on tullut siihen tulokseen, jonka mukaan sekä puolueensa että maamme tarvitsee häntä.
Siksi hän, aikaa vaatineiden pohdintojensa jälkeen, päätti pitää tiedotustilaisuuden, jossa ilmoitti olevansa ehdolla Perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi.
Poliittisena vaikuttajana, Purra on aloittanut Vihreissä, jonka jälkeen hän löysi Perussuomalaiset.
Vihreydestä sen verran on jäljellä, että lautasellaan hän ei näe lihaa, vaan kalaa ja kasviksia.
Perussuomalainen puolue on edelleen mysteeri.
Toisaalta, puolue on alun perin edustanut syrjäytyneitä, kaltoin kohdeltuja, vähäosaisia ja puhunut suomalaisen elämänmuodon puolesta.
Toisaalta, puolueen uusi tuleminen, vuoden 2017 hajaannuksen jäljiltä, alkoi nostaa päätään enemmän oikeistolaiseen suuntaan.
Sinistynyt Soini pysyi ulkoministerinä siihen saakka, kunnes uudet vaalit jättivät hänet. Jättivät myös monet muut siniset ministerit.
Ex-perussuomalaiset, myöhemmin Sinisiksi muuttuneet ministerit, halusivat säilyttää ministeripestinsä Sipilän hallituksessa. Pelaaminen ihmisten tunteilla on arvotonta. Lopputulema olikin, että yhtään heistä ei enää valittu eduskuntaan.
Jussi Halla-ahon tultua puolueen puheenjohtajaksi, hän nosti profiiliaan maahanmuuton taloudellisilla ja sosiaalisilla haitoilla.
On selvää, että jokaiselle, jonka elinoloihin maahanmuuttajien suosiminen, niin asumis- kuin toimeentulo-ongelmien kanssa kamppaileville kantasuomalaisille, on ollut tärkeää saada puolestaan puhuja.
Sen taidon Jussi Halla-aho osaa.
Samaan aikaan, Demarit, Vasemmistopuolue ja Vihreät, ovat enimmäkseen suosineet maahanmuuttajia ja turvanneet heille asuinolot, jotka kantasuomalaisilta ovat saattaneet puuttua.
Riikka Purra on taktikko. Vaikka hän on ilmaissut olevansa valtaa tavoittelematon, niin, sekä pitkitetyllä päätöksellään että lehdistötilaisuudellaan, hän avasi puheenjohtajakampanjansa.
Tosin, ensimmäisen varapuheenjohtajan roolikin, on hänelle ollut etappi eteenpäin.
Jos Perussuomalainen puolue voittaa seuraavissa eduskuntavaaleissa, niin Purra, pääministerinä ei hyväksy hallitukseensa puolueita, jotka ovat eri linjoilla puolueensa maahanmuuttopolitiikasta.
Tuon viestin hän ilmeisimmin halusi lähettää Kokoomukselle, joka liberaalisiipensä (Kaleva, Rydman etc.) avulla, on myötämielisempi Purralle.
Jäämme nyt odottamaan, voittaako Purra Perussuomalaisten puheenjohtajuuden vai onko puolueen aivoina toiminut, fyysikko Sakari Puisto suositumpi?
Vai, onko puolueella yhtään ’junttieinaria’, joka puhuisi duunarien kieltä?
PS saa toistamiseen puheenjohtajan, joka ei halua johtaa.
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt ota Riikkaa ihan todesta. Se antaisi huonon kuvan, jos olisi liian innostunut. Kyllä hän haluaa johtaa. Ei olisi lupautunut kisaan, jos ei haluaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt olisi Arto Luukkasen (fas) tilaisuus nostaa profiiliaan.
Ei hänkään halua johtaa, mutta varmaan haluaisi johtajaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole Arto Luukkasesta kuulunut, mitä hän pohtivi mielessänsä!
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä. Pitää huomata, että Riikan puhe oli perustelu ehdokkaaksi asettumisesta. Olen melko varma, että jos Riikka valitaan puheenjohtajaksi niin hänen ensimmäinen puheensa tulee olemaan ihan erilainen ja otaksuisin, että tarmoa täynnä.
Ilmoita asiaton viesti
”PS saa toistamiseen puheenjohtajan, joka ei halua johtaa.”
Siltä vähän vaikuttaa. Perusteellisuudessan, aivan toista laatua ja maata, kuin esim Sanna Marin (SM).
Henkilöt tällä kertaa, tuntuvat menevän vahvasti sen mukaan, mikä on linja: asiakeskeisyys.
Eri juttu, miten samaa mieltä on asiasta. En esim itse, välttämättä allekirjoittaisi kaikkea, enkä ehkä kantavia ideoitakaan.
Pitänee ottaa selvää, mikä on se linja kokonaisuudessaan. Eiköhän ole mahdollista selvittää, ja osana selväntekoa, tietysti muutkin, kuin ulostulot.
Ilmoita asiaton viesti
”On selvää, että jokaiselle, jonka elinoloihin maahanmuuttajien suosiminen, niin asumis- kuin toimeentulo-ongelmien kanssa kamppaileville kantasuomalaisille, on ollut tärkeää saada puolestaan puhuja.”
Muuten hyvä paitsi että ei ole mitään havaintoja mistään suosimisesta. Sen sijaan on havaintoja siitä, että viestinnässä yritetään herättää epäilyksiä että muka suosittaisiin vaikka asumisessa ja tuohon roskan levittämiseen syyllistyy perussuomalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Asuntosijoittajat ainakin kertovat, että Kontulassa heillä menee hyvin, koska on halpa ostaa vanha asunto ja maahanmuuttaja sitten täydellä vuokralla asumaan, niin Kela maksaa ja asukkaat eivät rutise pikkuvioista.
Ilmoita asiaton viesti
” Tuon viestin hän ilmeisimmin halusi lähettää Kokoomukselle, joka liberaalisiipensä (Kaleva, Rydman etc.) avulla, on myötämielisempi Purralle.”
Tulokohan tuossa ajatusvirhe tai typo?
Toki asia riippuu liberaalin määrittelystä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen sen verran poliittiseen sisäpiiripeliin perehtynyt, joten uskallan todeta, että maahanmuuttokriittisyys on seuraavien eduskuntavaalien merkittävin vedenjakaja.
Purra on selkeästi hereillä ja ottaa tiukan kannan maahanmuuttopolitiikkaan.
Lepsuilevat puolueet, kuten Demarit, Vihreät ja vasemmistoliitto, jäävät näppiensä nuolijoiksi.
Myös Keskustan Saarikko, on maahanmuuttomyönteinen.
Ilmoita asiaton viesti
?
Miten tämä liittyy kommenttiini?
Ilmoita asiaton viesti
Sori, Harri!
Ei liittynyt kommentiisi! Joskus käy näin, että ajatus rientää.
Aiempaan kommenttisi voin todeta, että Kokoomuksessa on tällä hetkellä eri suuntauksia maahanmuuttoon liittyen. Se, että voidaanko jotain joukkoa käsitellä liberaalisiipenä, niin ilmeisesti mm. Rydman ja Kalevakin ovat konservatiivisemman puolen edustajia.
Vaikeahan näitä on tarkkarajaisesti määritellä.
Ilmoita asiaton viesti
Liberaalisiivestä varmaan oli kyse, mitä itsekin ihmettelen Kalevan ja Rydmanin kohdalla.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen avaus, Mirjami!
Katsoin itsekin Purran tiedotustilaisuuden ja jotenkin korvaani särähti, kun hän sanoi, ettei aio kampanjoida, mutta aloitti kuitenkin tiedotustilaisuudella oman puheenjohtajakampanjansa. Jotenkin liikaa narisi mediasta, vaikka median tehtävä on uutisoida. Jos ei uutisointi miellytä, niin silloin voi miettiä miten voisi itse antaa parempia uutisten aiheita.
Purran väite siitä, että persut olisivat ainoa maahanmuuttokriittinen puolue ei pidä enää paikkaansa, koska kuten sanoit, niin ainakin kokoomuksesta löytyy samanmielisiä.
Se, että Purra on entinen vihreä voi vielä mennä, mutta miten se, että hän kannattaa pakkoruotsia, sopii yhteen sen kanssa mikä on ollut persujen alkuperäinen agenda: EU-vastaisuus, maahanmuuttokriittisyys ja pakkoruotsi pois?
Sakari Puisto on itselleni tuntematon suuruus, joten hänestä en oikeastaan osaa sanoa mitään.
Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut myös kolmas, ja sinänsä jo ennen kuin Halla-aho ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta, Ossi Tiihonen. https://www.ossitiihonen.com/2021/02/28/ilmoittaudun-mukaan-perussuomalaiset-rpn-puheenjohtajakisaan/
”Koronahuijaus ja vastaavasti esimerkiksi ilmastohuijaus ovat molemmat vain osia punavihreiden yrityksistä ohjata yhteiskuntaa haluamaansa tulevaisuuteen, jossa meitä odottaa teknologian mahdollistama, vapaudet hävittävä kontrollikoneisto. Punavihreät ottavat tyypillisesti jonkin luonnollisen asian ja kehittävät sen ympärille valheellisen tarinan, jolla ihmisiä saadaan peloteltua ja hallittua. Perussuomalaisten ei pidä uskoa punavihreiden valheita, vaan perustaa linjansa todellisuuteen.”
Luulen, että persuissa on samoin ajattelevia, joten nähtäväksi jää, pureeko Tiihosen ajatukset puolueen linjasta ohi Purran ja Puiston.
Ilmoita asiaton viesti
Ossi Tiihonen edustaa trumppilaista maailmankuvaa ja Qanon -salaliittoteorioita.
Koronan vastustus, ilmastohuijauksineen, on pysähtynyt aikaan, joka meni jo.
Tiihonen ei ole enää potentiaalinen kilpailija.
Oletan, että Halla-aho luopuu puheenjohtajuudestaan syystä, että kentällä on liikaa häirikköjä.
Purran tehtävänä olisikin nyt työväenluokan nostaminen parrasvaloihin.
Jos hän ei sitä tee, niin Perussuomalainen puolue surkastuu ennen seuraavia eduskuntavaaleja.
Seuraavaksi tilan ottaa aito Duunaripuolue!
Ilmoita asiaton viesti
Liian aikaista sanoa vielä, etteikö Tiihonen olisi potentiaalinen kilpailija. Jos hän saa kannattajansa Seinäjoelle, niin kaikki on mahdollista.
Se, onnistuuko persut tavoittamaan sen tavallisen duunarin äänen, riippuu paljon siitä miten puheenjohtajakandidaatit tuovat agendaansa esille.
Kysymys on myös siitä, kuka pystyy puolueen linjan yhtenäistämään vai nähdäänko taas kerran kahtiajakautuminen?
Ilmoita asiaton viesti
Ossi Tiihonen saattaa olla potentiaalinen kilpailija.
Jos hän tosiaankin saa kaikki kannattajansa Seinäjoelle, niin, se ei vielä takaa, että on seuraava Persujen pj.
Purran huolena on saattanut ollakin, että ääriänkyrät nostavat päätään ja perussuomalaiselle ideologialle ei jää enää tilaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kumma muuten, etteivät ole erottaneet Tiihosta, kun haastoi Halla-ahon jo ennen kuin Halla-aho itse ilmoitti eroavansa. Olisiko ollut liian läpinäkyvää demokratian vastaista toimintaa? Toisaalta, jos Halla-aho tiesi jo vuosi sitten, että jättää puheenjohtajuuden, ajatteli että so what.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä kysymykseesi: ”Vai, onko puolueella yhtään ’junttieinaria’, joka puhuisi duunarien kieltä?”, niin mielestäni on, Mauri Peltokangas. Hän on kuitenkin ilmoittanut pyrkivänsä varapuheenjohtajaksi, mutta puheenjohtajavaaleissa luultavasti menestyisi myös hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
Riitta Purra on varma puheenjohtaja. Mikään voima ei sitä enää estä ellei itse jostain syystä luovuta.
Sopivan katkeran tuntuinen ihminen tälläisen lauman johtoon ja osannee kiihottaa kansaa ja sen syviä pohjavireitä.
Ilmoita asiaton viesti
Juhani, korjaus: Riikka, ei Riitta!
Riikka Purralla on nyt tuhannen taalan paikka!
Valituksi tuleminen tarjoaisi hänelle näköalat, joita tarkastelemalla vaikkapa SWOT -analyysin avulla, voisivat tuoda massiivisen vaalivoiton tai katkeran häviön.
En tiedä, käyttävätkö poliitikot tuota nelikenttä -analyysia, mutta se on erinomainen työväline mm. terapiatyössä.
Ilmoita asiaton viesti
Pientä poliittista kesäteatteria olen näkevinäni Purran harkitsevuudessa. Tämä sillä tietoa, että tri Halla-aho olisi ilmaissut oman päätöksensä myös Purran tietoon jo vuosi sitten.
Purra vai eikö Purra? Siinäpä kysymys Seinäjoelle.
Mitä muutoin duunareihin tulee, niin kyllähän PS näyttäytyy duunaripuolueena mm. kun katsoo kuntavaaliehdokkaita ja vertaa ammattivalikoimaa kilpailijoihin, myös ns. työnväenpuolueisiin.
Jospa seuraavaksi takertuisin joihinkin blogin sivuseikkoihin:
”…kunnes uudet vaalit jättivät hänet. Jättivät myös monet muut siniset ministerit.”
Soinihan jätti vaalit, mutta kaikki ne siniset ministerit, jotka lähtivät vaaleihin, putosivat. Minusta tässä Soini petti kätilöimänsä hallitusapupuolueen, kun hänen osallistumisensa Uudellamaalla olisi tuottanut ainakin yhden, ehkä jopa kaksi, kansanedustajaa S(o)inisille.
”…joka liberaalisiipensä (Kaleva, Rydman etc.) avulla…”
Minulle uutta tietoa, että Kaleva ja Rydman ovat Kokoomuksen liberaalisiipeä.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen ilmaus tuo poliittinen kesäteatteri, kun lukee oheisen 22.6. julkaisun, jossa jo ennustettiin nämä harkinnat ym. https://uvmedia.org/2021/06/22/operaatio-purra/
Ilmoita asiaton viesti
Nykyiset Ps:n ehdokkaat ja kuntavalitut alkava olla suurelta osin akateemisia.
Mistä se kertoo?
Se kertoo siitä, että puolueen hyvin pärjäävät, akateemiset, ovat kaapanneet puolueen. Saman kategoriaan kuuluu myös Purra.
Luulen, että Jussi Halla-aho ymmärsi tämän jo vuosi sitten, eikä halunnut enää jatkaa ns. köyhän kansan edeskäypänä.
Suomesta puuttuu tällä hetkellä aito työväenpuolue. Sille on tilausta ja on korkea aika erottua nykyisistä.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös demarit ole sitä?
Ilmoita asiaton viesti
Kun katsoo noita vaalituloksia, niin ainoa duunaripuolue ainakin Oulussa näyttäisi olevan Liike Nyt, koska työmies on saanut yhden paikan. https://vaalit.yle.fi/kv2021/fi/regions/12/municipalities/564
Ilmoita asiaton viesti
Oho! LiikeNyt lieneekin vaihtoehtopuolue nykyisille. Jos sieltä löytyy ymmärrystä jalkoihin jääville, niin onneksi olkoon!
Tosin taidamme tietää Perussuomalaisten työmies Putkosen, jonka tuumaustunnit ovat jonkin verran hipaisseet työn raskaan raatajien osuutta.
Profiloituminen työväestä huolehtimiselle on kuitenkin jäänyt alakouluasteelle.
Ilmoita asiaton viesti
”Nykyiset Ps:n ehdokkaat ja kuntavalitut ovat suurelta osin akateemisia. ”
Mihin tuo tieto perustuu ja mikä on on ”suurelta osin akateemisia”?
Akateemisia valittuja on, kuten tietenkin ehdokkaitakin, mutta esimerkiksi lähihoitaja ja myyjä on myös tullut valituksi. Näitä jälkimmäisiä ei sitten edes ns. työväenpuolueissa näe kovin paljon.
Oma näppituntumani on, että PS-ehdokkaat ovat lähellä väestön keskikoultustasoa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa on tilasto, josta löytyy koko Suomen valitut, jos haluaa tarkemmin noita koulutuksia katsoa. Tässä esimerkiksi Helsinki. https://vaalit.yle.fi/kv2021/fi/regions/1/municipalities/91
Ilmoita asiaton viesti
Aika hyvä prosentti Helsingin valtuustoon päässeistä perussuomalaisista, on akateemisen koulutuksen saaneita. Nykyisin myös ammattikorkeakoulut lukeutuvat akateemisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Helsingissä valitut persut ovat 100 prosenttisesti akateemisia, kun klikkaa nimeä ja katsoo mitä ovat ilmoittaneet koulutustasokseen.
Muualla maassa voi olla alempi koulutustaso, mutta trendi taitaa olla, että akateemisuus on valttia lähes kaikkien puolueiden kohdalla.
Olet Mirjami oikeassa siinä, että meiltä puuttuu aito työväenpuolue.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on korkea aika koota rivit ja selvittää duunarit. Monet varmasti ovat vielä demareita, mutta liikehdintä Perussuomalaisiin on ollut ilmeinen.
Paluuta kunnon duunarimentaaliin tarvitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Minua tuossa hämäsi se, että polliisit ja ensihoitajakin ovat akateemisia. Noin se näytti olevan sitten kun koulutustasoa katsoi.
Ilmoita asiaton viesti
Tosiaan, esim. Mari Rantasen kohdalla hänellä on AMK-tutkintoja useampikin, kun katsoo eduskunnan sivuilta CV:tä. Hyviä tutkintoja sinänsä, ei siinä mitään. https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/1388.aspx
Ilmoita asiaton viesti
Yhden paikkakunnan analyysi iilman vertailua kilpaileviin puolueisiin?
Ilmoita asiaton viesti
Tuostahan minä just silmäilin muutamia paikkakuntia. Ei siitä tilastoa saa ulos ihan napsauttamalla.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Riikka Purra valitaan persujen puheenjohtajaksi, saa Purra purra hampaansa yhteen moneen kertaan. Sen verran helposti häneltä näyttävät käämit palavan. Puolueen kannatuksen lasku tosin on jo vauhdissa, eli on aivan sama kuka kuolevaa johtaa.
Ilmoita asiaton viesti
En näe Purran ulostulossa ja toiminnassa yleensäkään sen enempää teatteria tai laskelmointia kuin esim. Marinin, Ohisalon tai Orpon.
Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta näillä näkymin Purra on ehdottomasti paras valinta puolueen menestyksen kannalta.
Purran tiedotustilaisuus oli hallittu kokonaisuus. Sen ydinviesti – Purran odotetun myönteisen ilmoituksen ohella – tiivistyi noin 15 sekuntiin.
Purran ydinviesti ja vaalilupaus puheenjohtajavaaliin, ja samalla PS:n asemointi 2023 keväälle kuului: ”Olemme valmiita yhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa, mutta PS ei tule osallistumaan hallitukseen, joka ei tule kiristämään maahanmuuton ehtoja nykyisestä (mikäli se on minusta kiinni)”.
Jos kokoomus haluaa PS:n kumppanikseen hallitukseen, on sen hyväksyttävä tämä realiteetti.
Selkeä ja viisas taktinen asemointi.
Ilmoita asiaton viesti
Nimenomaan, taktinen!
Ilmoita asiaton viesti
Ydinviesti. Meillä yksi teema
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Kokoomus haluaisi PS kumppanikseen hallitukseen? Kokoomus on Suomen EU myönteisin eduskuntapuolue ja PS kielteisin. Kokoomus suhtautuu maahanmuuttoon, erityisesti työperäiseen, myönteisesti, PS haluaisi rajata työperäisen maahanmuuton vain hyvätuloisiin ja pakolaisia se ei halua lainkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Matematiikka.
Koska Marinin SDP eikä Aderssonin vasemmistoliitto ei tule tekemään yhteistyötä kokoomuksen kanssa, ja keskustan kannatus jäänee pieneksi, ei kokoomuksella ole muita vaihtoehtoja päähallituskumppaniksi.
Toisaalta PS on vähän samassa tilanteessa kokoomuksen suhteen.
Ilmoita asiaton viesti
”Koska Marinin SDP eikä Aderssonin vasemmistoliitto ei tule tekemään yhteistyötä kokoomuksen kanssa, ja keskustan kannatus jäänee pieneksi, ei kokoomuksella ole muita vaihtoehtoja päähallituskumppaniksi.”
Demareissa on myös Marinia huomattavasti kokeneempia nykyisiä ja entisiä ministereitä jotka nytkin ovat korkeassa asemassa…. ja vieläpä naisia. Näillä saattaa olla hyvinkin linkkejä kokoomuksen suuntaan toisin kuin demareiden nykyisellä puheenjohtajalla, joka on polttanut siltoja suuntaan jos toiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Enemmistöhallituksen muodostaminen saattaisi olla mahdotonta, mikäli PS ja Kok, eivät saisi yli sadan kansanedustajan turvin sellaista muodostettua.
Jos mietitään apupuolueita, niin tuskin RKP, Vihreät tai Kristilliset lähtisivät varmistamaan enemmistön, mikäli ehtona olisi selkeä maahanmuuttopoliittinen asemointi.
Tästä syystä statement, jonka Purra ilmaisi maahanmuuttopoliittiseen ehdottomuuteensa, saattaa olla ratkaisija myöskin Perussuomalaisen puolueen voittoon tai tappioon.
Ilmoita asiaton viesti
Uskon että täydennystä saataisiin ainakin liikenytiltä ja kristillisiltä. Tämä ei ehkä riitä, keskustan suuntaan sondeerataan varmasti myös.
Kaikki riippuu tietysti paalupaikasta.
Ilmoita asiaton viesti
LiikeNyt, on hitaasti nouseva puolue, yhden miehen puolue, jälleen!
Keskusta joutuu vielä hakemaan paikkaansa. Pohjoisen uskonnollinen yhteisö ei pitkään pysty ylläpitämään kannatusta.
Kristilliset ovat, johtajansa Essayahin mukaan, fundamentalisteja ja puolueena Kristilliset ei ole vaihtoehto.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon viimeisen kappaleen logiikkaa, tai edes premissien paikkansapitävyyttä, en allekirjoita.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalainen Kristillisdemokraatit on katvepuolue syystä, että poliittiset kannanottonsa liittyvät enimmäkseen vahvaan kristilliseen arvopohjaan. Toki se on heidän oikeutensa, mutta poliittinen establismi on paljon muutakin.
Huolimatta siitä, että puolueella on hyviä ulostuloja, kannattajakunta on liiaksi uskonnollissävytteinen.
Ihmisiä ei voida kahlita joihinkin puhdasoppisuuksien merkityksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Manu, linkitin tuonne aiemmin artikkelin ”Operaatio Purra” ja jos on niin, että Riikka Purra on EU- ja Nato-jäsenyyteen myönteisesti suhtautuva, niin silloin hän olisi oiva persujen puheenjohtaja kokoomusta ajatellen. Lisäksi apupuolue rkp:n kanssa ei tulisi ongelmia, koska Purra kannattaa pakkoruotsia. Eilisessä tiedotustilaisuudessa Purra korosti maahanmuuttopolitiikaa ja kokoomuksen sisällä on myös maahanmuuttokriittisiä, joten tuokin yhtälö lienee sovitettavissa. Käsitykseni mukaan tässä pedataan jo tulevaa hallitusyhteistyötä.
Ilmoita asiaton viesti
”…ja jos on niin, että Riikka Purra on EU- ja Nato-jäsenyyteen myönteisesti suhtautuva, niin silloin hän olisi oiva persujen puheenjohtaja kokoomusta ajatellen.”
Jos, siis jos, Purra on EU- ja Nato-jäsenyyteen myönteisesti suhtautuva, niin varmaankin hän sen pystyy selkeällä suomen kielellä kertomaan. Ettei jäisi arvailujen varaan.
Ilmoita asiaton viesti
RKP on tunnistettu kuitenkin maahanmuuttomyönteisyydestään, joten pakkoruotsi saattaisi hieman lieventää hyväksytyksi tulemista, mutta Purran ehdottomuus jäisi punnittavaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Purra pää hajoaa muutamassa vuodessa jäsenten sekoiluun.
Kannatan Jani ”sulta ei kysytty” Mäkeläinen PJ pestiin
Ilmoita asiaton viesti
Kumman hiljaa PS-puolue on ollut viimeaikoina ennen niin kovasti hehkuttamastaan Fixitistä Brexitin malliin. Mikähän mahtaa olla Purran linjaukset Suomen kuulumisesta EU:hun ? Tuleva hallitus pääministerinsä johdolla perustuslain mukaan kun sekin tulee olemaan vastuussa Suomen EU-politiikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla niin, että Purra ei ole puolesta jos ei vastaankaan, kun ei ole selkeästi asiaa esittänyt. Fixitin suurin kannattaja Laura Huhtasaari nauttii EU-parlamentissa olostaan, joten taitaa persujen EU:sta eroon hiipua samalla lailla kuin pakkoruotsin poistokin.
Tässä muuten se Purran poistama kirjoitus. https://web.archive.org/web/20150601134934/http://riikkapurra.net/2015/06/01/oi-lenna-rienna-ruotsin-kieli/
”Oi, lennä riennä ruotsin kieli
1.6.2015 / RIIKKA
Minä vastustan ”pakkoruotsin” poistoa. Olen ollut samaa mieltä aina.”
Ilmoita asiaton viesti
Löysin muuten mielenkiintoisen blogin. https://anteronblogi.wordpress.com/2021/06/23/perussuomalaisten-puheenjohtajavaali-tuulahdus-punavihreytta/
Mielestäni tuossa lopussa on totuuden siemen: ”Perussuomalaisia äänestetään vain niin kauan kun he ovat vaihtoehto.”
Ilmoita asiaton viesti
Hyvää analyysia Anterolta!
Jos Oulussa LiikeNyt löysi duunarin, niin sehän tarkoittaa, että arjen ahertajat valitsevat puolueen, joka tarjoaa vaihtoehtoja nykyisille.
On täysin mahdollista, että Suomi laivaa toistaiseksi ohjaava SDP-Vas-Kesk-Vihr -koalitiohallitus keikahtaa suuntaan, jonka arvot eivät enää pure ja jonka jälkeen kippariksi nousevat konservatiiviset voimat.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista tosiaan on, nyt kun hieman katselin noita valittuja, niin puolueesta riippumatta suurin osa on akateemisia. Ehdokkaina tosin on ollut duunareitakin, mutta onko akateemisten hyvä menestys seurausta siitä, että heillä on ollut rahaa panna mainontaan enemmän?
Duunarit ovat olleet keräämässä yhteistä äänipottia, mutta sitten jäävät kuitenkin rannalle. Kysymys oikeastaan kuuluukin, että kuuluuko valintojen jälkeen duunareiden ääni päätöksenteossa?
Mistä kertoo alhainen äänestysprosenttimme, jääkö duunari kotiin sohvalle eikä menekään äänestämään duunaria?
Ilmoita asiaton viesti
”Ehdokkaina tosin on ollut duunareitakin, mutta onko akateemisten hyvä menestys seurausta siitä, että heillä on ollut rahaa panna mainontaan enemmän?”
On selvää, että duunareiden eli raskaan työn raatajien osuus jää helposti rahalla eteenpäin menevien varjoon.
Oletan, että työväestön ääni ei enää kuulu, kun ’uusheimolainen’ väki puoltaa omiensa etuja.
Myöskin alhainen äänestysprosentti puhuttelee.
On pelottavaa, jos suunta on, että työväestö ei enää koe saavansa oikeutta ja jättää äänestämättä.
Tiedämme myös, että oikeistopuolueet ovat ahkerimmat äänestäjät.
Niinpä nytkin, kuntavaaleissa suurimman kannatuksen esim. Helsingissä keräsi Kokoomus.
Johtopäätökseni on: Suomesta puuttuu aito työväenpuolue, joka ei kumarra kaikkiin suuntiin, vaan on rohkeasti aatteen tekijä.
Kaiholla muistelen kivimiestä ja pitkäaikaista työväen puolustajaa, Aarne Saarista. Rauhallisella ja vakaalla olemuksellaan, hän kiihkottomasti puolusti oikeuksia heille, jotka helposti sysätään syrjään.
Rahan perässä juoksevat puolueet on lopulta unohdettava.
Nykyinen Vasemmistoliittokin, on valitettavasti vain varjo siitä, miten oikeutta jaetaan.
Ilmoita asiaton viesti
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aarne_Saarinen
En malta olla liittämättä kivimies Aarne Saarisen elämäntaivalta nykyiseen poliittiseen epävarmuuteen.
Mielestäni, alun perin Perussuomalaisia äänestäneet, luottivat siihen, että puolue ajaa pienituloisten ja yhteiskunnan marginaaleissa elävien oikeuksia.
Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaan Perussuomalaisesta puolueesta on kehittynyt oikeistopuolue, jonka arvoja on edelleen vaikea löytää.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä kynnys niin maahanmuuttoon kuin pakolaisuuteen saattanee olla este mm.hallitukseen,erityisesti silloin ”jos ei piiruakaan muuteta” omasta kynnyksestä.
Kuitenkin ehkä uskon niin että ei aivan tuollaiseksi muodostu,etenkin jos omia tärkeitä tavoitetta PS ei saa lävitse,silloin miksi mennä ns.aisankannattajaksi hallitukseen.
Leimaksi !
No,vastarannan kiisket sitten laulavat omia laulujaan ” ettei heistä ole vastuunkantajiksi” jos toiset pitävät – omat hiekkalaatikkonsa omilleen.
Sillä kaikki eivät ole PS;sta kiinni vaan toisten asenteista poliittisella ”juoksukentällä suonsilmäkkeissä” !
On myös vanha sanonta jälleen kerran,yksi niistä tässä – sopu sijaa antaa ”ellei liinat ole kiinni asennekysymyksissä” !
Ilmoita asiaton viesti
”Ehkä kynnys niin maahanmuuttoon kuin pakolaisuuteen saattanee olla este mm.hallitukseen,erityisesti silloin ”jos ei piiruakaan muuteta” omasta kynnyksestä.”
Osut naulan kantaan.
Jos on jo valmiiksi statement, että ehdottomuus maahanmuuttopoliittisessa puolueohjelmassa estää osallistumisen hallitukseen, niin turhaa siinä on sitten enää neuvotella.
Eli, lukitsiko Purra jo valmiiksi sen, että eliminoimalla tietoisesti maahanmuuttajamyönteiset puolueet hallitusyhteistyöstä, varmisti sen, että ei tarvitse ottaa vastaan pääministerin tehtävää, mahdollisena puolueensa tulevana puheenjohtajana.
Näitä näkökulmia kannattaa pohtia.
Kukaan ei ole ottanut myöskään puheeksi, että maamme EU -jäsenyys velvoittaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen.
Sen sijaan, että käymme näillä foorumeilla keskustelua mahanmuutto-ongelmista, olisi välttämätöntä olla myös perillä, miten maatamme ohjeistetaan EU:n taholta turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Purra minun kuullakseni (tiedotustilaisuuden perusteella) muuta sanonut, kuin että PS ei tule osallistumaan hallitukseen, joka ohjelmassaan ei kiristä maahanmuuttosäännöksiä.
Tämä jättää erittäin paljon liikkumatilaa faktisen lainsäädännön muutosten osalta.
Oleellista on statement ja se, että PS:n kumppanien tulee hyväksyä tämä periaate, ”nöyrtyä”.
Purra on poliitikko ja otti aloitteen käsiinsä. Käytännössä voidaan sitten aina sovitella asioita kabineteissa. ”Kiristää” kun voi tarkoittaa niin monia asioita.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Purra minun kuullakseni (tiedotustilaisuuden perusteella) muuta sanonut, kuin että PS ei tule osallistumaan hallitukseen, joka ohjelmassaan ei kiristä maahanmuuttosäännöksiä”
Mielenkiintoista.
Itse kuulin Purran viestin siten, että eivät lähde voittajina, pm-puolueena muodostamaan hallitusta, mikäli muut puolueet eivät hyväksy Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa.
Onhan noissa tietty ero.
Purra jo valmiiksi lukitsi neuvottelut ja varmisti, että ainakaan hänestä ei saada pääministeriä.
Ilmoita asiaton viesti
Melkein kaikki on neuvoteltavissa. No, onhan Purralla reunaehtona tuo ”merkittävä kiristys maahanmuuttopolitiikkaan”.
Miten määritellään ”merkittävä” ja miten ”maahanmuuttopolitiikka” (sen vaikutukset käytännössä), ovatkin sitten näitä joustoelementtejä.
Kelaa kohtaan 10:00-10:50 (11:11)
https://m.youtube.com/watch?v=LkcC7N1_bXw
Ilmoita asiaton viesti
Esim.edelliseltä hallituskaudelta joka on jo historiaa mutta sen verran ettei Timo Soini ottanut todella tärkeitä ministerinpostia vastaan ; joko pääministerinä tai valt.var.minist.
Oli helpompi tarjolla,hänelle mieluisampi. Tupla ja kuitti.
Kuin toisekseen kannattiko tietty piiri erkaantua ”kun se rasismi iski päälle” ja tuohan oli jo nähtävissä jo aiemminkin että mihin kaikki johtaa.
Toivotaan että Riikka Purra on fiksumpi sillä tavoin jos kansa äänestää volyymillaan,niin jokin ”pikku yksityikohta” ei olisi lopullinen jarru hallitukseen menolle. Kuitenkin selvää on jos puolin ja toisin ollaan bunkkereissa kiinni – piiruakaan muuttamatta – niin lopputulos tiedättäneen.
Sekin on selvää että aina hallituksia moititaan teet niin tai näin ”niin nokka tuhisee” – koko viisaus oppositiossa – etenkin kun iskee menojen ja tulojen tasapainottaminen.
EU;n taholta tulee ohjeistuksia jossa mm.vähälukuinen kansa on osaltaan ” kuin pisara Välimeren aallokoissa ” !
Ilmoita asiaton viesti
Tuota, sanamuotoa en tarkalleen muista. Eikös se mennyt turvapaikanhakijan osalta osapuilleen niin, että sitä on haettava lähimmästä mahdollisesta paikasta, sekä poistuttava takaisin omaan maahansa, heti olosuhteiden niin salliessa. Siis, miksi ei noudateta nykyisiä ohjeita. Kotimaassaan lomalla käynyt tp hakija menettää automaattisesti paikkansa.
Ilmoita asiaton viesti
Riikka Purra aloitti Maaseudun Tulevaisuuden kolumnistina vast’ikään. Kosiskeleeko hän pohdinnoillaan Keskustaa ja Vihreitä. Ainakin ensimmäisessä kolumnissaan hän puhuu luonnon merkityksestä mökkitarinallaan. En linkitä tähän, sillä tekstit löytyvät MT:n sivuilta.
Ilmoita asiaton viesti