Ratkeaako maskigate UPM:n avulla?

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/495c8ca7-eefd-430e-aec6-0c8e56390123

Samaan aikaan, kun KRP (Keskusrikospoliisi) selvittää Sarmasteen ja Jylhän maskikauppasotkuja, HVK (Huoltovarmuuskeskus) on onnistunut saamaan apuvoimaksi suomalaisen paperiteollisuuden johtoyrityksen, UPM:n, josta yo. linkki.

Finnavia ja Finnair ovat ottamassa ilman hallituksen erillismääräystä käyttöön pakollisina maskit, niin lentokenttätoimissa kuin koneissa.

Maskien saatavuus näin ollen pitää olla turvattua, sillä lentoyhtiöt eivät tarjoa maskeja, vaan jokaisella koneseen menijällä on oltava oma maski, mieluummin useita.

Siitä, pitääkö maskien olla virallisesti testattuja, saataneen vielä tietoa.

Voi olla, että ns. kangasmaskit eivät kelpaa.

Maskien ja suojavarusteiden puute on tähän mennessä aiheuttanut ongelmia niin eri terveyskeskusten ja sairaaloiden palveluissa, vanhusten palvelutaloissa kuin kotihoidossa.

Tästä on seurannut ikäihmisten kuolemia, jotka olisi voitu välttää ajoissa hoidetuilla suojavarusteiden riittävyydellä.

Vaikka STM (Sosiaali- ja terveysministeriö) ja HVK ovat selittäneet suojavarustepulan tulleen yllätyksenä ja siitä johtuvina, kiireellä tehdyillä tilauksilla, niin totuus lienee toisaalla.

Järkyttävintä tässä on se, että ministeri Pekosen ja STM:n ylijohtaja Sillanaukeen suulla kerrottuina, varusteita piti olla riittävästi koko Suomen tarpeisiin.

Koska elämme vielä koronakriisin keskellä, selvitysten teko jäänee myöhempään ajankohtaan.

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu