Rikas ruikuttaja unohtaa, miten hyvä hänen on!

Suomalainen ikäpolvi, sotavuosista nykypäivään, on saanut yhteiskuntamme poliittisen lainsäädännön kautta sosiaalisia palveluja vauvasta lähtien.

Kiitos sosiaalidemokratian, kiitos Maalaisliiton, kiitos vahvojen naisten, kiitos vastapuolueiden.

Itse olen syntynyt sotavuosien jälkeen. Synnyin kotona, mutta kätilö saatiin paikalle, kun isoisäni hänet hevoskyydillä kirkonkylältä kävi hakemassa.

Kätilöllä oli boxi, jossa kulkivat tarpeelliset rokotus- ja muut lääkinnälliset tarvikkeet.

Calmet -rokotus, jonka jokainen vastasyntynyt sai, oli maksuton.

Noiden vuosien jälkeen, perheille tarjotut palvelut ovat olleet nousujohteisia.

Kun itse, vähän päälle parikymppisenä, sain ensimmäisen lapseni, neuvolatoiminta oli jo tuomassa turvaa.

Kunnalliseen päivähoitoon lapsen saaminen oli kuitenkin lottovoitto.

Lyhyen äitiysvapaan jälkeen töiden aloittaminen oli välttämätöntä. Niinpä lehti-ilmoituksin jouduimme hakemaan pienokaisellemme yksityistä päivähoitoa.

Kerran, kun menin hakemaan lastani yllättäen, mielistelevä päivähoitaja oli laittanut hänet parvekkeelle nukkumaan. Huomasin, miten lapsi paleli, eikä hänen huutoaan kuultu.

Siihen päättyi se hoitosuhde.

Saman ongelman edessä olimme kahdeksan vuotta myöhemmin, jolloin toinen lapsistamme syntyi.

Ensimmäinen hoitopaikka oli etsittävä yksityisiltä. Ja tässä kohdin, yksityisiä päiväkoteja ei ollut, joten ilmoituksiimme vastasivat kotiäidit, jotka tarvitsivat tuloja.

Nuorimman lapsen kohdalle ei onneksi sattunut huonoja kokemuksia ja lopulta hän sai kunnallisen päivähoitopaikan.

Tänä päivänä, lasten syntymä ei ole enää hoito-ongelma. Jokainen lapsi pääsee päiväkotiin, varhaiskasvatukseen ja saa päivittäisen huolenpidon.

On kysyttävä, miten arvokasta yhteistyötä poliittiset puolueet ovat tehneet, että maamme tulevat ikäpolvet voivat luottaa turvalliseen hoivaan.

On kysyttävä, mitä myönnytyksiä on jouduttu tekemän, että kaikille syntyville  tarjotaan maksuttomat neuvolapalvelut, maksuttomat terveystarkastukset ja korkeatasoinen hoito heikossa hapessa oleville.

^^^^^

Kun nyt kuuntelen varakkaiden ruikutusta siitä, miten veroja korotetaan ja miten he voisivat säilyttää elintasonsa, totean – muistakaa, että olette itse saaneet kaikki ne yhteiskunnan tarjoamat maksuttomat hoivapalvelut, joita olette tarvinneet ja tulette tarvitsemaan.

Sori siitä!

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu