Tulokuninkaat ja -kuningattaret juhlivat – miksi kansan kukkaro on jatkuvasti miinuksella?

https://www.is.fi/viihde/art-2000009190530.html

Koronavuodet saattoivat hetken rajoittaa viihdetaiteilijoiden tulovirtaa, mutta vuoden 2021 verotiedot puhuvat kaikkea muuta.

Vaikka yleisökonsertteja ei onnistuttukaan järjestämään, niin rahavirtaa näyttää tulleen silti kiitettävästi.

Muistanpa kuitenkin, miten viihdetaitelijat kävivät kuumina, kun valtio ei tullut riittävästi kompensoimaan menetettyjen tilaisuuksien tulovajetta.

Näin normikansalaisena on vaikea tietää, mistä kulloinkin on kyse.

Vaikeina aikoina kansa hiljenee ja tyytyy kohtaloonsa, mutta vaikkapa ravintoloitsijat pitävät melua.

Ravintola- ja matkailualan pj. Timo Lappi toimi äänitorvena ja vaati valtiolta subventioita köyhtyvälle, koronasta kärsimään joutuvalle alalle.

Tänään huomasin, miten NoHo Partners on tehnyt ennätystuloksen. Melko nopeasti rahavirrat palasivat, eikä valtion subventiot liene olleet ainakaan haitaksi.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008993036.html

* * * *

Suomi on siitä mielenkiintoinen maa, että täällä suurimmat tulonsaajat ovat eniten huolissaan, jos/kun kriisien seurauksena pienikin notkahdus mahdollistuu.

Tavallinen kansa, jonka perustoimeentulo muodostuu palkasta ja siitä välittömästi kerättävästä verosta, ei juurikaan pysty vaikuttamaan elintilaansa, vaikka olisi minkälainen kansallinen kriisi.

Nykyinen hallitus edustaa parhaimmillaan hyvin toimeentulevia kansalaisia, vaikka onkin ns. vasemmistohallitus.

Pääministerimme Marinin toimeentulo lienee kohentunut kiitettävästi lapsuuden lähtökohdistaan, josta syystä hän on aikanaan ollut ns. köyhien puolella.

Oman elintasonsa nousuvirrassa on kuitenkin saattanut unohtua, miten mukavalta tuntuu, kun rahalla voi jo ostaa miljoonakämpän tai lomailla huippukalliissa ympäristössä, ministeriyttään hyväksikäyttäen.

* * * *

Tällä hetkellä, ajatukseni ovat kaikkien niiden maksukyvyttömien kansalaisten puolella, niiden, jotka eivät enää selviä edes pakollisista maksuistaan, saati ruuasta.

Kaikki eivät pääse hakemaan ruokaa paikkoihin, joissa sitä annetaan.

Kaikki eivät pääse jonoihin odottamaan vuoroaan, että saisi ruokakassin.

Kaikki eivät edes tiedä, että jostain voisi saada ylipäiväistä ruokaa.

* * * *

Joskus näyttää siltä, että on helpompi auttaa maamme ulkopuolella olevia (Nenäpäivä), kuin tunnistaa kotimaansa kärsivät.

Sanonnalle ’ei yksi pääsky kesää tee’, on pidempi kaiku!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu