”Tunkkaista luokkataistelua” vai pääministerin oikeutta mielipiteisiinsä?

https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/nordean-kotipaikan-siirto.html

Ylläolevan linkin laitoin kuvaamaan turvallista, suomalaista maaperää, joka oli tärkein syy siirtää Nordean pääkonttori Ruotsista Suomeen. UPM:n hallituksen pj. Björn Wahlroos tuntee ja tietää, miten maamme palvelee yrityksiä.

Kannattaa miettiä, ennen kuin lähtee sanoistaan syyllistämään nykyisen hallituksen toimia. Paineet ovat nyt kovemmat, kuin edellisten hallitusten aikana. Hallitusohjelmaakin saatettaneen joutua muuttamaan.

Kokoomuksen kansanedustaja, ex-ministeri Paula Risikko löysi pääministeri Sanna Marinin Kaipola -arvioinneista luokkataistelun elementtejä. Lisäksi hän on arvioinut pääministeriä tilannetajun puutteesta.

Hämmentävintä tässä on se, että Kokoomus on aikanaan esiintynyt Työväenpuolueena ja toistanut mantraa ’Vastakkainasettelun aika on ohi”.  Niinkö se nyt on? Vai onko se nyt niin?

Suomea on vietävä eteenpäin yhteisvoimin, ei piikitellen tai nolaten, kuten blogisti Isokallio, joka US:n puheenvuorossaan intoutui nimittämään pääministeriä ministerissimiksi.

Pääministeri luonnollisesti edustaa valtioneuvostoa sen ministeriöiden johtajana, mutta tuskin hän yksin sanomisillaan ja mielipiteillään muuttaa vallitsevia käytänteitä.

Valtiovarainministeri Vanhasen suulla Ylen aamutv:ssa sanomanaan oli, että jokaisella on oikeus ilmaista omat mielipiteensä.

Rehellinen arviointi on parempi, kuin peitelty poliittinen jargoni.

Kuraa satoi pääministerille viikonlopun aikana enemmän kuin kokonaisen hallituskauden kuluessa.

Mielenkiintoista onkin, miksi myrkkyä kylvetään nyt roppakaupalla, kun pitäisi vahvistaa kansakuntamme uskoa tulevaan ja ilmaista asioita positiivisen kautta.

Nuoret lukevat hämmentyneinä mediaa ja tekevät omia johtopäätöksiään, niin omistaan, kuin kansamme tilanteesta. Kannattaisi aikuisten oikeasti miettiä, millä argumenteilla tullaan julkisuuteen.

On käsittämätöntä, että aikuiset päättäjät meuhkaavat, kuin alaikäiset hiekkalaatikolla, lainkaan tunnistamatta oman käyttäytymisensä seurauksia.

Suomessa ei tarvita nyt luokkataistelu -sanan viljelyä, jota pidän jopa vihapuheena.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu