Onko EU:sta Suomelle turvaa Venäjää vastaan?

”Putin on huomannut, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on heikko ja Eurooppa on ilman johtajaa. Putin on päätellyt, että nyt on jotain saavutettavissa, ja hän kokeilee sitä maksimaalisella paineella.” https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008490721.html

Suomi liittyi Euroopan Unioniin saadakseen turvaa silloisen Neuvostoliiton uhalta.

Muistissa oli talvi- ja jatkosota (1939-1944), joiden takia menetettiin osia maastamme ja maksoimme pitkään sotakorvauksia.

Nyt ollaan uuden edessä.

Saksan liittokansleri Merkelin siirryttyä pois vallastaan ja Ranskaan on tulossa presidentinvaalit, Venäjän johto on todennut tilaisuutensa tulleen.

Maatamme johtaa nyt ”viisikko”, jonka päätöstenteon problematiikka hakee vertaistaan.

Puolustusministeri Kaikkonen edustaa ikäpolvea, jonka osaaminen perustunee käytyyn armeija-aikaiseen palvelukseen.

On selvää, että venäläinen tiedusteluorganisaatio on hereillä maassamme. Heikko valtiojohto antaa tilan toimille, jotka voivat olla dramaattiset.

Euroopan Unionin valtamaat, Saksa ja Ranska, ovat uuden edessä.

Itä-Euroopan entiset, Varsovan liiton maat, ovat liittyneet Natoon, turvatakseen itsenäisyytensä. Liityttyään myös Euroopan Unioniin, ovat nyt kipuilemassa omista itsenäistymistarpeistaan, joista EU:n komissio niitä ruoskii.

”Suo siellä, vetelä täällä”, on vanha sananlasku, joka omalla tavallaan ilmaisee pienten maiden turvallisuushakuisuutta.

Suomi on yhtä heikko, kuin sen kokonainen yhteisö.

Kuuntelin lehdistötilaisuudessaan Putinin uhoa, joka kertoo hänen epävarmuudestaan. Totalitarismin  mahtavana päällikkönä, hän toimii Venäjän äänenä, jossa kuuluu huoli maansa turvattomuudesta lännen puristuksessa, mutta myös tarpeena alistaa entiset Neuvostoliittoon kuuluneet maat hallintaansa.

Suomi ei ole Naton jäsen, vielä!

Uhka Suomen uhraamisesta länsimaiden alttarille, on eräs ratkaisu, jolla turvataan rauha.

Suomi joutunee pysymään liittoutumattomana!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu