Voidaanko venäläisomisteiset, Suomesta ostetut maa-alueet kotiuttaa?

Venäjän valtio omistaa kaksi meren­ranta­tonttia Upin­niemen varus­kunnan liepeillä – tällaista on elo venäläisten naapurissa

Rinnakkaiselo sujuu rauhallisesti, mutta venäläisomistukset herättävät myös mietiskelyä. (IS)

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008943964.html

* * * *

Venäjä on ostanut maatamme puolustuksellisesti strategisilta alueilta, joiden myyminen Euroopan ulkopuolisille valtioille tuntuu vähintäänkin kummalliselta.

Todennäköisesti maamme lainsäädäntö on sallinut ulkomaiset ostot, mutta ihmetellä täytyy, miten asiaan ei ole valtion taholta puututtu, kun maa-alueiden ostot on tehty alueilta, joissa toimii maamme puolustusvoimien koulutus- ja harjoittelualueet.

Neuvosto/Venäjä on ajoissa lähtenyt hyödyntämään suomalaisten rahanahneutta ja ymmärtämättömyyttä.

Venäläiset monimiljonäärit ovat hankkineet selkeitä tukikohtaostoja Suomen strategisilta alueilta. Uusimpia lienee Kotasaaren saarialue, jonne venäläinen, Kremlin johtohenkilö, rakennutti piiloon helikopterikentän, jota ei ollut rakennuslupaan kirjattu.

Neuvostoideologiset suomalaiset päättäjät ovat olleet sallimassa venäläisten maahankinnat, eikä niihin ole puututtu, vaikka selvät merkit tulevista on ollut nähtävissä.

Tosin, perussuomalainen/myöh. Sininen) puolustusministeri Jussi Niinistö onnistui torppaamaan yhden venäläisten lomakylähankinnan erään merkittävän sotilastukialueemme läheisyydestä. Siihenkin tosin vaadittiin massiivinen kansalaisaktiivisuus, että tieto meni perille.

Nyt kiinnostavaa onkin, voidaanko venäläisomisteiset maa-alueet saada takaisin suomalaiseen omistukseen.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu