Vuokrasääntely poikkeusoloissa!

”Vielä emme tänään keskustele valmiuslain niistä pykälistä, joiden nojalla voitaisiin ryhtyä esimerkiksi vuokrien sääntelyyn. Mielestäni tähänkin on hyvä olla valmius, jos tilanne niin vaatii.”

Yllä ote kansanedustaja Pia Lohikosken US -puheenvuorosta.

Vuokrataso pk-seudulla ja muissa suuremmissa kaupungeissa on ollut jo pitkään korkea. Suorastaan ylimitoitettu kansan todelliseen nettotuloon suhteutettuna.

Ainoastaan valtion Ara-vakuuksilla rahoitetut yhtiöt ovat pystyneet pitämään vuokrat ihmisten maksukyvyn tasolla.

Meillä on useita yleishyödyllisiä rakennuttajia, jotka ovat saaneet valtion tuen vuokra-asuntorakentamiselle.

Nuo asunnot ovat kuitenkin rajalliset, eikä niihin nykyisin pääse, kuin hyvissä suhteissa päättäjiin olevat tai maahanmuuttajat. Toivottavasti en ole/olen väärässä.

  • _ _

Niinpä, poikkeuslain turvin olisi välttämätöntä nyt saada aikaan vuokrasääntely, joka helpottaisi tulonsa menettävien ihmisten selviytymistä korkeiden vuokrien maksusta.

Samaan hengenvetoon pidän tärkeänä, että isot vuokrayhtiöt kuten SATO, KOJAMO, LUMO, ASUNTOSÄÄTIÖ, M2, VVO ja monet muut, joita en nyt tässä mainitse, olisi välttämätöntä laskea vuokriaan, omia voittojaan minimoiden.

Itsekkään rahastuksen voitontavoittelua ylläpitävät myös monet ulkomaiset asuntosijoittajat, joiden hallintoa pitävät Suomessa mm. Realia tai Newsec Oy.

  • * *

Kansallinen hätä on NYT.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu