Ikäihmisten matkakorttien maksuluokat on tarkistettava

HSL:n mukaan arjen liikkumisvalinnoilla on merkitystä niin luonnolle, lompakolle kuin terveydellekin. Tämä on totta. HSL:n internetsivujen mukaan henkilökohtaista matkakorttia käyttäville eläkeläisille myönnetään tietyin edellytyksin oikeus alennuslippuihin. Alennusta voi saada seudullisista sekä vyöhykkeen sisäisistä kausi- ja arvolipuista.

Alennukseen ovat oikeutettuja eläkeläiset HSL:n internetsivujen mukaan:
1. Eläkeläiset, vähennetty kansaneläke: HSL-alueella vakituisesti asuvat, KELAn maksamaa vähennettyä kansaneläkettä saavat eläkeläiset, jotka eivät saa takuueläkettä – alennus 25 %.
2. Eläkeläiset, takuueläke: HSL-alueella vakituisesti asuvat, KELAn maksamaa täyttä tai osittaista takuueläkettä saavat henkilöt – alennus 50%.

Ihmisten ilmoille pääseminen omin avuin ehkäisee vanhusten eristäytymistä ja yksinäisyyttä. Yli 75-vuotiaiden alennuksia täytyisi siksi laajentaa. Maksuluokkia on syytä tarkistaa ja alennusryhmiä laajentaa ruuhka-aikojen ulkopuolella. Sairauksien ja mielenterveysongelmien ennaltaehkäiseminen tuottaa säästöjä yli virastorajojen. HSL:n on tehtävä joukkoliikenteestä entistä vetovoimaisempaa ja lisättävä ihmisten hyvinvointia.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu