Puheenvuoroni Kuopiossa Sdp:n puoluevaltuustossa

Puheenjohtaja,

Ikäviä ilmiöitä on ennemmän kuin tarpeeksi. Esimerkkinä kansainvälinen taloustilanne, tuloerojen kasvu ja pahoinvoinnin lisääntyminen.

Helsingissä kuntavaaleissa Sdp:n valtuustoryhmä uusiutui. Moni vastuunkantaja demariryhmän ja lautakuntien johdosta tipahti valtuustoryhmästä. Helsingissä olimme kolmanneksi suurin puolue. Huolimatta siitä, että meillä oli koko valtuustokauden selvä
talouslinja. Kannatimme ja kannatamme edelleen investointeja sekä vaadimme ja saimme rahaa niin ikäihmisten kuin lastenkin palveluihin.

Talousedellytyksiä luodaan ihmisistä huolehtien ja ongelmiin varhaisessa vaiheessa puuttuen. Palvelut eivät ole vain kuluerä, vaan tärkeä investointi. Investointi ihmisiin. Haluan muistuttaa, ettei pelkkä talousnäkökulma anna selkeää kuvaa palveluiden hinnasta ja laadusta, vaikka oikeisto antaa näin ymmärtää.

Erilaisia palveluostoja seuranneena teknisen palvelulautakunnan puheenjohtajana, olen huomannut, että tarjouspyyntömenettelyt ja sopimukset tekevät ostettavista palveluista jähmeitä. Kuntapalvelut toimivat usein joustavammin investointeina ihmisten arkeen.

Helsingin demareiden syksyn oikeudenmukaisuusteko oli terveyskeskusmaksun poisto. Tätä suosittelen myös muille Suomen kunnille. Myös päivähoitomaksun kohtuullistamisen tulee nousta politiikan agendalle. Tällä hetkellä nimittäin monien ei edes kannata palata taloudennäkökulmasta esim. kotihoidontuelta työelämään.

Lopuksi moni huomasi tänne Kuopioon ajellessa, millainen vitostien kunto oli Mikkelin ja Kuopion välillä. Kannan samaa huolta Kari Rajamäen kanssa. Hoidetaan ensitilassa 5, 6 ja 8 tiet kuntoon. Investoidaan ihmisten arkeen.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu