Puheenvuoroni SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa

Toverit ja kaverit,

Haastaako taloustilanne hyvinvointi Suomen? Vai nousemmeko tilanteen yläpuolelle käyttämällä leiviskämme järkevästi? Politiikkaa ja erityisesti SDP:n politiikkaa haastetaan koko ajan eri suunnista. Meidän tulee arvioida politiikkaamme, pitäytyä siinä, mikä on hyvää ja muuttaa se, mikä on huonoa.

Työn ja oikeudenmukaisuuden -linjaa tarvitaan kunnissa. Nuorisotakuu toteutetaan käytännössä kunnissa. Kotikaupungissani Helsingissä ei tule hirttäytyä kielteiseen keskustatunnelikantaan. Näin totesin jo vaalikampanjassani syksyllä. Kaupungin kehittämistä tulee tarkastella vastuullisesti helsinkiläisen ihmisen kannalta. Helsingin liikenne tulee kasvamaan kaikissa tapauksissa. On parempi saada autot maan alle ja ihmiset maan päälle.

Valtakunnan tasolla sosialidemokraattien tulee huolehtia, että taloudellisen toimeliaisuuden edellytykset ovat kunnossa. Tämä edellyttää, että työntekijöiden ja työnantajien välit ovat luottamukselliset, energian hinta kohtuullista ja ennustettavaa, saamme maahamme työperäisiä maahanmuuttajia, asuntotuotanto ja erityisesti vuokra-asuntotuotanto pääkaupunkiseudulla toimii. Verotuksen tulee olla oikeudenmukaista ja kilpailukykyistä. Jos nämä asiat ovat kunnossa, voidaan valtion kuluja vähentää.

Euromaiden velkaongelmat vievät komission huomion. Europarlamentista on tullut sattumanvaraisten säädösten ikiliikkuja. Jäsenmaat liikehtivät ja hakevat suhdettaan unioniin uudestaan. Olen lukenut vanhan demarivaikuttajan Seppo Lindblomin mietteitä EU:sta mielenkiinnolla. Hänen sanomaansa ei voi ohittaa olan kohautuksella. On olemassa riski, että liumme huomaamattamme liian nopeasti, liian pitkälle liittovaltiokehityksessä.

Mielestäni meidän tulee suhtautua kriittisesti liittovaltiokehitykseen ja EU:n eri instituutioiden kilvan suoltamaa säädöstulvaan. EU:n tulisi keskittyä ihmisten kannalta keskeisiin seikkoihin, kuten taloudellisen vaurauden luomiseen hyvinvointiyhteiskunnan tarpeisiin ja inhimillisten eurooppalaisten arvojen ylläpitämiseen. Huolimatta kritiikistäni EU Suomi on nyt parempi ja nykyaikaisempi maa, kuin Suomi ennen EU:ta.

Toverit + kaverit,

Meidän tehtävä on nostaa sosialidemokratia kiinnostavaksi vaihtoehdoksi kaikilla tasoilla. Jatketaan työtä maltin ja harkinnan liikkeenä. Avautumista kaverit.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu