PuistoPellejen puolesta

Lähiölapsetkin tarvitsevat kulttuuria. Ei voi olla niin, että puuhailemme uusia keskustan kulttuurihankkeita ja unohdamme kaupunginosat, missä monet lapset viettävät aikaansa. Uusi Helsingin varhaiskasvatusvirasto aloitti toimintansa 2013. Nyt on tärkeää luoda uusia toimintatapoja ja varmistaa, että lapset ympäri Helsinkiä saavat nauttia Helsingin kulttuuritarjonnasta.

 

Helsingin varhaiskasvatusvirasto soveltaa maksuttomuusperiaatetta niin, ettei vanhemmilta saa kerätä rahaa retkiin tai kulttuuritoimintaan. Tästä huolimatta kulttuurikasvatus tulee varmistaa. Kulttuurielämykset ovat lapsillekin erittäin jännittäviä ja tärkeitä elämyksiä.

 

Lasten ja nuorten kulttuurin on tultava lähelle, sen täytyy tulla lasten ja nuorten luo heidän asuinalueilleen, kouluihin, päiväkoteihin, nuorisotiloihin ja leikkipuistoihin, paikkoihin, missä lapset ja nuoret viettävät aikaansa. Alueellinen kulttuuri- ja monikulttuurisuustyö on tärkeää ennaltaehkäisevää työtä, ja ilolla arjen sujuvuutta edistävää työtä. Se voi parhaimmillaan vahvistaa alueen yhteisöllisyyttä ja tarjota erilaisille lapsille tärkeän kosketuspinnan kulttuuriin.

 

PuistoPellet ovat iloisia punaneniä, jotka tuovat omalla toiminnallaan kulttuuria lasten ja nuorten arkeen. Sen monikulttuurinen sisältö on ajankohtainen ja tukee erilaisten ihmisten keskinäistä hyväksyntää. Hanke myös nostaa esiin näkökulmia erilaisuuteen ja sen hyväksymiseen. PuistoPellet tarjoavat iloa ja nostavat esiin monikulttuurisuutta positiivisella tavalla.

 

Punanenien tuomalla kulttuurilla on tärkeä rooli, asuinalueiden hyvinvointierojen vähentämisessä ja ihmisten hyvinvoinnin edistäjänä. Myös mukaansatempaava musiikki ja rytmi luo iloista mieltä ympärilleen. Taloudellisesti kyseessä ei ole suuri investointi. Lisää PuistoPellejen kaltaista toimintaa.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu