Työtä, oikeudenmukaisuutta ja hauskaa vappua

Me sosialidemokraatit valitsimme vuoden 2011 eduskuntavaaleissa teemoiksemme työn ja oikeudenmukaisuuden. Noudatamme kaikessa politiikassamme näitä periaatteita. Lähes kaikki ennustelaitokset ovat alentaneet vuosien 2013-2014 kasvuennusteitaan aiempaan nähden. Taloudellisesti elämme haastavia aikoja ja näyttää siltä, että käänne taloudessa tapahtuu vasta ensi vuoden puolella, joten nopeaa helpotusta ei vielä loppuvuonna ole odotettavissa.  

 

Vaalien jälkeen realistisia hallitusvaihtoehtoja oli kaksi, porvarihallitus ja sixpack hallitus. Tämä on mielestäni näistä kahdesta ehdottomasti parempi ratkaisu. Jälki käteen kehysriihipäätöksiä katsoen voin todeta, että hallitus valitsi talouden pidossa kultaisen keskitien. Politiikan kultainen keskitie pitää luonnollisestikin sisällä kipeitä kompromisseja, mutta Sosialidemokraattien linja on ollut kestävä. Olemme torjuneet 5-6 miljardin ylisuuret leikkaukset, joita oikeistovoimat vielä viime vuonna vaativat. Olemme edellyttäneet talouden maltillista vakauttamista. Me olemme vaatineet toimia työllisyyden edistämiseksi ja kasvun ylläpitämiseksi. Olemme ajaneet oikeudenmukaisuuden toteuttamista verotuksessa ja sosiaaliturvassa. Näemme myös, että koko Euroopassa on tultu samaan johtopäätökseen: julkisten menojen ylisuuret leikkaukset johtaisivat talouslamaan ja työttömyyden voimakkaaseen lisääntymiseen.

 

Sosialidemokraattien keskeinen tavoite on korkea työllisyysaste ja ihmisten hyvinvoinnin turvaaminen. Tästä syystä hallitusohjelmaneuvotteluissa myös asetettiin kova työllisyystavoite. Vuoden 2012 alkupuolelle saakka tavoitteen mukaisella uralla pysyttiin, mutta viimeisen vuoden aikana työttömyysaste on lähtenyt kasvuun.  

 

Huomiota tulee kiinnittää nuorten ja ikääntyneiden lisääntyneeseen työttömyyteen viimeisen vuoden aikana. Myös pitkäaikaistyöttömyys on lisääntynyt. Riskinä on, että pitkittyneet työttömyysjaksot hidastavat työttömyyden vähenemistä myös siinä vaiheessa, kun taloustilanteessa tapahtuu käänne parempaan. Siksi ennakoivat työvoimatoimenpiteet ja nuorisotakuun toimeenpanon onnistuminen ovat tärkeitä. Työllisyysmäärärahatasosta ei ole tingitty. Eikä niistä tule tinkiä.

 

Nyt, kun elinkeinoelämän ääntä on kuultu ja kustannuksia merkittävästi alennettu, on oikeus myös odottaa työllisyyslupausten lunastamista. Me sosialidemokraatit haastamme elinkeinoelämän työllisyystalkoisiin. Työllisyyden edistämiseksi tarvitsemme myös työmarkkinayhteistyötä, vanhan ajan konsensusta. Sitoutuminen pitkäjänteisiin, maltillisiin ja oikeudenmukaisiin ratkaisuihin on Suomen etu.  Johtajat voivat näyttää tässä esimerkkiä tinkimällä omista bonuksistaan ja kohtuuttomista optioistaan.

 

Työtä, oikeudenmukaisuutta ja hauskaa vappua. Marssille mars ja eespäin.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu