Ekologisia ajatuksia

Pyöräilin aamulla töihini Kamppiin Malmilta. Pyörämatkallani pysähdyin pohtimaan maapallomme tilaa ja presidentti Halosen puhetta 7.9.2013 viikonloppuna Tampereella. Halonen muistutti, että ihmisten rooli kestävämmän maailman rakentamisessa on meidän kaikkien tehtävä.

 

Ihmisten on pyrittävä edistämään kestävää kehitystä ja samalla huolehdittava omasta maasta. Näin aion toimia. Toimin Hsy:n hallituksessa tämän tavoitteen mukaisesti. Kannatan kestävää kohtuuhintaista jätehuoltoa, joka vastaa ihmisen ja ympäristön haasteisiin. Jätehuoltoa, joka ei toimi vain jätealan yritysten ja talouden ehdoilla.

 

Kannatan kaupungin toimivaa liikennesuunnittelua, joka koostuu kevyestä ja julkisesta liikenteestä sekä autoista. Ajellessani pyörälläni kaupungin halki, pohdin mitä järkeä on siinä, että autot käyvät tyhjäkäynnillä kilometritolkulla juurikaan liikkumatta eteenpäin?

Entä kuinka autoilun ja ekologisuuden välistä yhtälöä on syytä arvioida? Ratkaiseeko raha ja tietullit tämän haasteen vai olisiko syytä pohtia autojen siirtymistä maanpäältä maanalle? Onko Helsinki jumittunut paikalleen pyöräilyn kehittämisohjelmineen?

 

Olisiko syytä pysähtyä pohtimaan kokonaisuudessaan erilaisia liikenneratkaisuja huomioida tulevaisuudessa myös esimerkiksi potkulautailua, skeittausta, rullaluistelua ja jopa mopoautoilua? Uskon, että kaikenlaiset liikennevälineet huomioon ottava toimiva liikennejärjestelmä on kokonaistaloudellisesti ekologisinta.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu