Osatyökykyiselle mahdollisuus osallistua työelämään

Työttömien määrä on noussut jälleen. Etenkin nuorisotyöttömyyden torjunta on haastava tehtävämme tulevaisuudessa. Pyysin tietoa helsinkiläisnuorten tilanteesta Helsingin kaupungin tietokeskuksesta ja sain sitä. Tilanne on huolestuttava. Tietokeskuksen mukaan Helsingissä oli vuoden 2012 lopussa 1209 alle 30-vuotiasta työkyvyttömyyseläkkeensaajaa. Nuorten työkyvyttömyyseläkkeen saajien määrä on kasvanut viidessä vuodessa liikaa, kun huomioimme, että vuoden 2008 lopussa työkyvyttömyyden vuoksi eläkkeellä oli 1142 alle 30-vuotiasta helsinkiläistä nuorta.

Saamani faktat herättävät minussa huolen ja ajatuksen siitä, että osatyökykyisten kyvyt tulisi saada hyödyttämään yhteiskuntaa. Vuoden 2012 aikana 234 alle 30-vuotiasta helsinkiläisnuorta siirtyi työkyvyttömyyseläkkeelle. Yleisimmin helsinkiläinen nuori oli työkyvyttömyyseläkkeellä
mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden vuoksi. Monet nuoret olivat tietokeskuksen mukaan työkyvyttömyyseläkkeellä synnynnäisten vammojen vuoksi. Esimerkiksi vuonna 2010 16-29-vuotiaista helsinkiläisistä työkyvyttömyyseläkkeen saajista 10 % oli eläkkeellä synnynnäisten epämuodostumien ja kromosomipoikkeamien ja 17 % eläkkeellä olon syynä oli älyllinen kehitysvammaisuus.

Moni nuori työkyvyttömyyseläkeläinen tekisi varmasti mielellään muutaman tunnin töitä, jos se olisi mahdollista. Toivon, että Helsingissä nuorille työkyvyttömyyseläkeläissille annetaan mahdollisuus antaa panoksensa myös työelämään. Osatyökyky käyttöön.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu