Ihmiselle hyvinvointia ja rauhaa

Miapetra Kumpula-Natri kirjoittaa 19.3.2014 otsikolla Kansainvälinen puhuttaa paikallisesti. Kumpula-Natrin mukaan:” Me Suomessa painimme vaikeiden kehyspäätösten kanssa ja yritämme saada valtiontaloutta kestävälle uralle. Kyseessä on mittava ja merkittävä kokonaisuus, kehyspäätöksillä on vaikutusta kaikkien suomalaisten elämään. Kun menoleikkaus- ja veronkorotuskinastelusta ottaa hetken taukoa ja perehtyy ulkomaan uutisiin, ymmärtää asioiden mittasuhteen.”

Ukrainan tilanne ja Syyrian sota tulvivat olohuoneisiimme. Epävarmuus ja kuvat rauhattomuuksista piirtyvät mieliimme. Luulisi, että nyt jos koskaan Euroopan unionin arvo ymmärretään. EU on tuonut Euro-alueelle rauhaa vakautta sekä hyvinvointia. Tätä odotan EU:lta jatkossakin. Kumpula-Natri kirjoittaa, että Ukrainan tilanteeseen ei ole ratkaisua näköpiirissä, väkeä on pelastautunut rajojen ulkopuolille elämään kurjissa olosuhteissa. Nyt pitäisi keskittyä rauhanomaisen ratkaisun löytämiseen Ukrainan tilanteeseen kansainvälisen yhteistyön kautta.

Kumpula-Natri jatkaa arvioiden, että EU on ollut omalla alueellaan menestyksekäs rauhanrakentaja, EU:n ulkopuolella ei niinkään. Esimerkiksi 1990-luvulla Balkanilla EU ei pystynyt ottamaan sitä roolia, mitä siltä toivottiin. Ukrainan tilanteessa EU:n on oltava sekä maltillinen, että yhtenäinen. Kansainvälinen yhteisö voi löytää rauhanomaisen tien ulos kärjistyneestä tilanteesta, mutta siihen tarvitaan myös Venäjän vastaantuloa. Edellä mainittuihin Kumpula-Natrin näkemyksiin on helppo yhtyä.

Tarvitsemme rauhaa ja vakautta, joilla edistetään hyvinvointia. Meidän tulee ratkoa taloushaasteita niin paikallisella kuin kansainvälisesti aivan, kuten yhteiskuntarauhakin turvataan paikallisesti ja kansainvälisesti. Suomi ja ihminen tarvitsevat EU:ta.

Lähteet

Miapetra Kumpula-Natirin kirjoitus, johon tekstissä viitataan.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu