Terveisiä Sdp:n puoluevaltuustosta

Olen pohtinut hallituksen kehysratkaisua tällä viikolla. Työskentelen syrjäytyneiden ja työttömien parissa. Asia on monimutkainen. Ydinkysymys on mielestäni se, tu leeko meidän sosiaalidemokraattien kantaa vastuuta? Kun vasemmistoliittolaiset pyytävät eroa hallitustyöstä, Keskusta ja Persussuomalaiset kieltäytyivät hallitusvastuusta heti alusta, vaikkakin äänestystulos olisi tulkintani mukaan vaatinut Perussuomalaisilta vastuunkantoa. Onko siis niin, että SDP kantaa vastuuta ja muut puolueet välttävät sitä? Tuleeko meidän olla aina vastuullisia?

 

 

Kehysratkaisu tekee kipeää. Tuntuu väärältä, että lapsiperheiden ja työttömien elämää kiristetään. Kiinteistöveron kiristys, sähköveron nousu ja lapsilisien pienennykset vaikuttavat etenkin matalapalkkaisten työntekijöiden perheisiin. Myös omassa perheessäni talouden kiristys tuntuu vaikuttaen kulutusvalintoja vähentävästi. Ajatus Sdp:stä oikeiston jarrumiehenä turhauttaa minua.

 

Oikeiston jarrumiehen rooli saa minut ajoittain epätoivoiseksi. Suomen tilanne on kuitenkin haastava. Talouden kannalta Jutta on hoitanut hommia mallikkaasti. Suomen luottoluokitus turvaa meille kohtuulliset lainojen korot ja auttaa merkittävällä tavalla pitämään talouden suuntaa kohtuullisena. Myös Marian ja Susannanan työ Sote-uudistuksen eteen kantoi hedelmää. Näissä hankkeissa Sdp on eturintamassa kantamassa vastuuta ja hankkeiden etenminen laajalla tuella tarjoaa sosiaaliselle pääomalle kasvun mahdollisuuksia.

 

Olen kunnianhimoinen tavoitteiden suhteen emmekä voi olla tyytyväisiä, kun vain osa tavoitteistamme on edennyt. Kuitenkin esimerkiksi veroratkaisuissa näkyy Sdp:n käden jälki. Raamiratkaisun talouden ja työllisyyden vaikuttavuus huolestuttaa minua, mutta toivon, että se on asia, jota Sdp seuraa silmä kovana hallituskauden loppuun. Kansainvälisesti Suomen kykyyn hoitaa asiansa kuitenkin luotetaan. Tämä on tärkeää, sillä tämä näkyy suoraan luottoluokituksenamme ja korkojen suuruutena. On syytä muistaa, että sen minkä säästämme matalien korkojen ansiosta, voimme käyttää ihmisten hyvinvointiin ja palveluihin.

 

Ajoittain kun epätoivon siemen kasvaa mielessäni olen pohtinut, pitäisikö demareiden tehdä kuten vasemmistoliittolaiset tekivät. Ymmärrän vasemmistoliiton ratkaisun, kun mietin vasemmistoliiton tilannetta. Vasemmistoliitto on niin pieni puolue, ettei heidän lähtönsä hallitusta kaada. Sosialidemokraattien vastaava teko sotkisi Suomen tilannetta huomattavasti enemmän kuin vasemmistoliiton ero. Tästä syystä, meidän tulee olla harkitsevaisia.

 

Mahdollisuutena Sdp:n hallitustyön lopettamisesta olisi se, että kannatus saataisiin nousuun. Riskinä se, että Suomen tilanne kärsisi ja eriarvoisuuden vähentämistavoitteet jää unholaan. Jos jätäisimme hallituksen, edessä olisivat vaalit ja aika, josta voisi olla suurta haittaa Suomelle. Nyt Suomessa on pulaa vastuunkantokykyisistä puolueista. Pulma on vaikea. Selväksi käy se, että Suomen sekä mm. suomalaisten köyhien, lapsiperheiden ja työttömien etu on se, että Sdp kantaa vastuuta.

 

Haluan uskoa, että hallituksen talouspolitiikan toimet julkisen talouden tervehdyttämiseksi, työllisyyden ja talouskasvun tukemiseksi sekä rakenneuudistuksen toteuttamiseksi ovat oikeita. Haluan, että SDP kantaa rohkeasti vastuuta ja toimii porvarien jarrumiehenä, kun veturin asemaa meille ei ole demokraattisesti vaaleissa annettu. Odotan, että jokainen meistä, kertoo tätä sanomaa turuilla ja toreilla koko ensi vuoden. Ehkä silloin saavutamme seuraavissa vaaleissa paremman asetelman.

 

Meidän tulee kantaa vastuuta, vaikka se turhauttaa. Ehdotan, että yksi demari, ottaa eroa pyytäneiden vasemmistoliittolaisten ministerisalkut hoitaakseen ja teemme sen, mitä näillä voimasuhteilla voi, jotta oikeisto ei johda yksin Suomea. Tai sitten toteamme, että nykyiset ministerit voivat hoitaa vasemmistoliiton ministereiden tehtävät.

 

Tovereille toivon tsemppiä, voimia ja vastuunkantokykyä. Toimitaan työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Kerrotaan ihmisille, kuinka sosialidemokraatit kantavat vastuuta Suomesta ja kehittävät Suomea niillä keinoilla, joita meillä on. Huolehditaan, että tämä Suomi -juna pysyy raiteilla.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu