Sdp vahvistui Seinäjoella

Sdp tarvitsi uutta draiva, jota historiallinen Seinojoen puoluekokous tarjosi. Kysyin, miksi Sdp ei toimi rakkauden puolueena, kuten Mikael Jugner aikanaan Sdp:tä kuvasi. Sdp:llä ja Suomella ei ole pulaa haasteista tai asioista, joita tulee edistää. Haasteena on kyky etsiä ja löytää ratkaisuja.

Tietoyhteiskunnan, ympäristö ja taloushaasteiden yhteydessä on kyse inhimillisistä haasteista. Suomalaiset ihmiset tarvitsevat sosialidemokraattien innovatiivisuutta ja vastuunkantoa. Tätä työtä tulee tehdä sekä kansainvälisesti että kansainvälisesti.

Tunteet tarttuvat. Työssäni päihde- ja mielenterveyssektorilla myötäelän päivittäin tuskan, turvattomuuden ja epätoivon tunteita. Nämä tunteet yrittävät ottaa vallan ihmisestä. Myös minusta. Tässä ajassa nämä tunteet on läsnä jatkuvasti. Näitä tunteita liittyy arjen rinnalla politiikkaan ja Sdp:n vaikuttamiskykyyn vaativassa hallitustyössä. Tunteet tarvitsevat rinnalleen järjen ja kompromissien teko kyvyn.

Epäilin, että epätoivon ja riittämättömyyden tunteet ovat ottaneet vallan asiakirjojen valmistelutyössämme. Eteenpäin katsoessamme katsomme liian lähelle tai liikaa taaksepäin. Idealismi on jäänyt realismin alle. Hienoa oli huomata, ettei näin ollut Seinäjoella. Linjauksia valmisteltiin ja etenkin sivustyspolitiikaa pohdittiin tarkoin. Vaikka sivistyspoliittista ohjelmaa ei hyväksytty, käyty keskustelu tarvittiin ja sitä tulee jatkaa nyt puoluekokouksen jälkeen.

Toivon teiltä isoja haleja ja joukkovoiman tunteen vahvistamista. Tätä sain. En ole koskaan kokenut näin voimakkasti sosialidemokraattisen perheen tunneskaaloja. Välittämistä, pettymysta ja syvää yhteyden tunnetta. Puheenjohtajasta äänestettiin, kisa oli tasainen ja nyt pulinat pois. Ihailen Jutta Urpilaisen nöyrää ja valtiomiesmäistä käyttäytymistä sekä toimintaa puolueväen rintamalinjojen poistamiseksi heti vaalituloksen selvityä. Se jos mikä todistaa edelleen sen, että Jutta Urpilainen ei luovuta. Toivon, tulevaisuudessa näkeväni Jutan vaativissa kansainvälisissä poliittisissa tehtävissä.

Toivoin puoluekokousedustajilta työtä, joukkovoimaa ja viisaita päätöksiä. Tätä sain. Hienoa. Aivan viimeiseski haluan kiittää, jokaista sosialidemokraattia, joka oli mukana menossa Seinäjoella. Sdp uudistui, voimaantui ja nyt into hehkuu taas otsalla.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu