Kohti kouluverkkokompromissia

Helsingin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä vaati kokouksen 21.5.2014 keskustelun jälkeen, että tulevassa kouluverkkouudistuksessa huolehditaan toimivista lähipalveluista ja kuntalaisten kuulemisesta. SDP:n ryhmä on valmis säästöratkaisuihin, kunhan ne toteutetaan harkiten ja opetuksen laadusta tinkimättä. Kaupungin taloustilanne on tiukka, mutta sosialidemokraattien mielestä poliittisilla päätöksillä tulee tukea helsinkiläisten perheiden arkea. Tässä päämäärässä keskeisintä on lähipalvelujen turvaaminen. 

Muistan erään tytön, nyt aikuisen naisen, jonka poliittinen ura on lähtenyt liikkeelle Käpylän yhtenäiskoulun puolustamisesta. Yhtenäiskoulun puolustaminen ei ole SDP:n ryhmälle hetken mielijohde vaan jo aikaisemminkin se on ollut tärkeä tehtävä. Käpylän yhtenäiskoulu ei ole lakkautusuhan alla ensimmäistä kertaa, mutta edelleen tälläkin kertaa SDP:n ryhmä ymmärtää juuri tämän koulun erityisarvon. "Yhtenäiskoulun idea on poikkeuksellinen, ja koulun pedagogiset näytöt puhuvat puolestaan. Ei pidä korjata sellaista, mikä ei ole rikki." toteaa SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki. "Yhtenäiskoulun oppilaiden vanhemmat ovat pyrkineet etsimään ratkaisuja, joissa voidaan saada aikaan riittäviä säästöjä. Sosialidemokraattinen ryhmä tukee esitystä, jossa selvitetään vaihtoehtoista tilaratkaisua yhtenäiskoulun lakkauttamisen sijaan. Myös oppilaaksiottoalueen laajentamista on selvitettävä."

SDP:n valtuustoryhmä katsoo, että Tapanilassa olisi säilytettävä koulu, ja että Puistolan Nurkkatien koulun, kirjaston ja varhaiskasvatuksen synergiaa on edelleen vahvistettava. "Kaupunkilaiset ovat lähteneet innokkaasti hakemaan ratkaisuja, eikä pelkästään vastustamaan koulujen lakkauttamisia. Jo nyt näyttää olevan syntymässä hyviä kompromisseja oppilaiden vanhempien esityksestä. Kuten Yhtenäiskoulu myös Nurkkatien koulu puolustaa olemassa oloaan, huolimatta vaikeasta taloustilanteesta. Etenkin, kun alueiden ihmiset ovat osoittaneet ymmärtävänsä opetusviraston haasteet ja olevan valmiita etsimään ratkaisuja, jotka ei synny helposti, mutta jotka ovat kestävämpiä pitkällä aikavälillä.

Itse ihailen ihmisten aktiivisuutta. Kouluratkaisut ovat tulevaisuuden ratkaisuja. Todellisia pitkän aikavälin inhimillisiä investointeja, jotka on ollut yksi merkittävä tekijä Suomen menestykseen pienenä valtion kansainvälisessä kilpailuissa. Lähipalvelut kunniaan. Vaikeneminen ei ole kultaa!

 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu