Turvallisuus keskustelua Helsingin valtuustossa

Helsingin valtuustossa keskusteltiin 12.11.2014 kyselytunnilla kaupungin turvallisuudesta valtuutettu Månssonin kysymyksen pohjalta. Itse halusin tuoda keskusteluun muutaman näkökulman. Olen nimittäin keskustellut Helsingin turvallisuudesta useamman kerran Itä-Helsingin alueen ennaltaehkäisevästä työstä vastaavan poliisin kanssa. Julkisuudessa on viime aikoina puhuttu paljon nuorten väkivaltatapauksista, joissa nuoret ovat kohdistaneet väkivaltaa muihin nuoriin tai ryöstäneet heiltä omaisuutta.

Poliisin mukaan ilmiö on vakava, ja viranomaiset tekevät tiivistä yhteistyötä lastensuojelun ja nuorisotoimen kanssa ongelman kitkemiseksi. Kun eriarvoisuus pääsee kasvamaan, ongelmat lisääntyvät. Nyt omassa työssäni matalankynnyksen päihdetyössä näen eriarvoisuuteen liittyvää epäreiluutta päivittäin.

Joka tapauksessa, miksi nuori sitten ajautuu käyttämään järjetöntä väkivaltaa tai ryöstelemään? Tätä meidän tulisi pohtia. Turvallisuus asioissa taustalla voi olla jokin isompi ongelma esimerkiksi eriarvoistumisen kasvu. Monet lapset elävät rikkinäisissä perheissä tai vailla tukevaa vanhemmuutta.

Taustalla voi olla myös laajempi yhteiskunnallinen ongelma, kuten huono-osaisuus, työttömyys tai syrjäytyminen. Nuoruuteen kuuluva rajojen rikkominen voi myös näyttäytyä rajummin kuin muilla. Joka tapauksessa on niin, että yhteisöllisyys lisää arjen turvallisuutta. Ihminen tarvitsee tuttuja ihmisiä ympärilleen.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu