Tyhjän äänestämisestä budjetin yhteydessä

Koillis-Helsingin Lähitieto (http://www.lahitieto.fi/) uutisoi numerossaan 19.11.2014 otsikolla: ”Valtuutetut eivät tienneet mielipidettään”. Haluan korjata esitetyn virheellisen käsityksen. Tyhjän äänestäminen budjetin yhteydessä ei tarkoittanut sitä, että valtuutettu ei olisi tiennyt, mitä mieltä asiasta on. Se tarkoitti sitä, että asiaa ei päätetä budjetista päätettäessä. Malmin lentokenttäasiasta minulla on selvä mielipide, ja asiasta tehdään päätöksiä yleiskaavan yhteydessä.

Budjettiasiat käsitellään yhdessä poliittisten puolueiden neuvotteluissa. Tänä syksynä, kun budjettisovun yhteydessä sovittiin, ettei budjettialoitteita tehdä ollenkaan, koska priorisoitavat asiat huomioitiin sovun yhteydessä. Kuitenkin jotkut olivat tehneet erilaisia budjettialoitteita. Tätä menettelyä itse kyseenalaistan. Ei ole järkevää sopia, ettei aloitteita tehdä, jos niitä kuitenkin tehdään.  Tästä syystä minä päätin äänestää yhtä budjettialoitetta lukuun ottamatta tyhjää. Koska sen sopimuksista kiinnipitävä sosialidemokraattien ryhmä oli nostanut läpimeneväksi. Omia budjettialoitteita sosialidemokraatit eivät tehneet.

Joka tapauksessa on tärkeä muistaa, että kaikki asiat eivät ole ensivuoden budjettiasioita, esimerkiksi Malmin lentokentän suunnittelu. Itse olen sitä mieltä, että on katsottava tulevaisuuteen ja arvioitava tarkkaan, kuinka lentokenttäalue saadaan mahdollisimman vahvasti edistämään Malmia kasvukeskuksena, turvaamaan lähipalveluita ja alueen vetovoimaisuutta. Malmin lentokenttä tarjoaa suuret mahdollisuudet alueen ihmisille.

 

Mirka Vainikka

Valtuustoryhmä (SDP)

Kirjoitus on lähetty myös Lähitieto lehteen.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu