Perheiden palveluiden helpotettava arkea

Ruuhkavuodet, työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen sekä monimutkaiset palvelurakenteet, ovat osa tätät päivää. Perinteisesti sosiaali- ja terveystyö on tehty sosiaali- ja terveysvirastossa erilaisten seinien sisällä. Nyt tulevaisuudessa työn muotojen pitää joustaa. Esimerkiksi lähityö on oiva esimerkki matalankynnyksen sosiaalipalvelusta. Tämän työn toimintatapaa olisi helppoa laajentaa erilaisille kohderyhmille.

 

Useita hienoja matalan kynnyksen hankkeita on toteutettu ja sen jälkeen unohdettu. Esimekkinä Koulua elämää varten –hanke, joka auttoi matalalla kynnyksellä koululaisten perheitä ehkäisten isompia ongelmia. Jostakin syystä usein puhutaan ehkäisevän työn merkityksestä ja samaan hengen vetoon esimerkiksi asukastalot ovat lakkautusliipasimella

 

Toivon, että Helsingissä pysähdytään miettimään matalankynnyksen palveluiden järjestämistä niin, että tämänkaltaisen työn merkitys ymmärrettäisiin jatkossa juhlapuheiden lisäksi ihmisten arjessa. Ihminen tarvitsee matalankynnyksen sosiaali- ja terveyspalveluita. Perheet tarvitsevat arkea helpottavia palveluita.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu