Turvallisuutta parannettava joukkoliikenteessä

 

Poikajoukko häiritsi naishenkilöä maaliskuun  9. päivänä VR:n lähiliikenteen N-junassa. Naisen poistuttua asemalta poikajoukko raiskasi hänet. Onneksi tekijät jäivät kiinni.

Monet eivät käytä junia iltaisin ja öisin, koska pelkäävät junissa ja asemilla. Rikoksia voidaan kuitenkin ennalta estää ja turvallisuutta parantaa monin eri keinoin.

Konduktöörejä ja muuta junahenkilökuntaa tulee olla riittävästi. Junaliikenteen kilpailutuksessa pitää vaatia riittävästi henkilökuntaa juniin kaikkina vuorokauden aikoina. Kilpailutus ei saa johtaa henkilökunnan vähentämiseen ja turvallisuuden heikkenemiseen.

Lisäksi voidaan ja pitää kehittää matkapuhelimella toimiva sovellus, jolla matkustaja voi välittää tietoja kaikista turvallisuutta vaarantavista tapahtumista ja tilanteista.

Näin saadaan kerättyä laajasti tietoa siitä, missä junissa ja mihin aikaan häiriköintiä esiintyy. Matkustajien palautteesta voidaan koostaa turvallisuutta kuvaava mittari, turvallisuusbarometri, jonka tietojen avulla voidaan arvioida ja ennakoida turvallisuusriskejä.

Kaikkien pitää voida matkustaa turvallisesti niin junissa kuin busseissa ja myös muissa joukkoliikennevälineissä. Turvallisuuden parantamiseksi on laadittava selkeät tavoitteet ja ohjelma. Tässä keskeiset toimijat ovat HSL, VR ja poliisi. Toivon pikaista arjen turvallisuuden lisäämistä Tapanilan lisäksi myös muilla Helsingin juna-asemaseuduilla.

 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu