Joukkoliikenteen alennukset säilytettävä

HSL aikoo lopettaa kaikilta erityisryhmiltä lippualennukset. Jatkossa bussilipusta ei saisi alennusta erityisen syyn kuten vamman tai iän johdosta. HSL:n ehdotus ei lisää joukkoliikenteen käyttöä vaan vähentää sitä. Tämä on aivan väärä joukkoliikennestrategia sekä tasa-arvon, liikkumisen vapauden, yksinäisyyden torjumisen kuten myös ympäristön- ja ilmaston näkökulmasta.

Nykyiset edut ja ihmisten pääsy palveluihin ja muu liikkuminen on turvattava. Meidän päättäjien on kannettava vastuumme kaikista niistä, jotka ovat perustellusta syystä saaneet alennuksia joukkoliikenteestä.  Muun muassa vammaisille pitää turvata samat mahdollisuudet liikkua kuin kaikilla muillakin on. Myös joukkoliikenteen suosio on saatava nousuun.

Selkein ja paras malli olisi tasatariffi eli koko HSL alueella pitäisi voida matkustaa samalla hinnalla. Pitkätkin matkat kannattaisi silloin kulkea joukkoliikenteellä. Tämä vähentäisi liikenteen pakokaasupäästöjä ja autoruuhkia. Sanokaamme kyllä joukkoliikenteelle ja ei HSL:n ehdottamille heikennyksille.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu