Vaaliauto vai lentolaukku -Ihmiset ensin

Saimme lukea ja nähdä muutama päivä sitten Demari-lehdessä jutun erilaisista tavoista tehdä vaalivaikuttamista. Juttu oli otsikoitus, että "Liikkuva vaalikoppi on kova juttu", ja siinä esiteltiin toinen toistaan komeampia, ja myös persoonallisia vaaliautoja. Omassa kampanjassani vahvuutena eivät olleet vaaliautot tai vaaliasevarustelu, vaan ihmiset.

Demokraatin juttua lukiessamme pyörivät mielissämme menneet viikot, jolloin olemme raahanneet tukiryhmäläisten kanssa silta- ja muita bannereita paikalleen, purjeita ja esitteitä vaaliteltoille ja -kontille, kamoja isoihin järjestämiimme vaalitapahtumiin, pyytäneet kyytiä aviopuolisoiltamme ja tuttaviltamme ja hälyttäneet heitä paikalle muutaman minuutin varoitusajalla – piittaamatta säästä ja muista olosuhteista.

Siis, vaaliauto olisi todellakin kova, ja ennen kaikkea kiva juttu. Siinä samalla voisi kuljetella sekä tukiryhmäläisiä että rekvisiittaa ja olla välillä lämpimissä tiloissa. Monille ehdokkaille se on kuitenkin vain haave, koska rahaa ei yksinkertaisesti sellaiseen ole. Tietenkin on selvää, että kaikki eivät ponnista näissä mittelöissä samalta viivalta.

Vaalikampanjaani tehtiin suurella sydämellä ja sielulla.  Vaaliautona toimivat esimerkiksi vedettävä lentolaukku tai ostoskassi ja erilaisin tunnuksin painetut kangaskassit. Tosin oman puolueeni piirin vaaliauto on ollut suuri apu, ja autolla on ollut yhteen hiileen puhaltava porukka, joka on auliisti muun muassa jakanut ehdokkaiden esitteitä tasapuolisesti.

Huomenna, sunnuntaina näemme, mihin voimamme ja kykymme ovat riittäneet. Joka tapauksessa kampanja on ollut myös valtava oppimisprosessi ja kokemukset auttavat tulevissa ponnistuksissa. Toivon, ettei raha ratkaise kisaa demokratiassa.  Ihmiset ratkaisevat.

Vaalirauhaa!

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu