Helsingin yleiskaava tarjoaa kasvua ja turvaa ihmisille

Yleiskaavakeskustelu tulee väriittämään tämän syksyn Helsingin poliittista keskustelua. Yleiskaava on merkittävästi helsinkiläisten arkeen vaikuttava asia. Ihmiset tarvitsevat asuntoja, palveluja ja työpaikkoja sekä kulttuurihistorian arvostusta. Tämän hetkisen arvion mukaan yleiskaavaehdotus on kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyssä syksyllä 2015 ja kaupunginhallituksen sekä kaupunginvaltuuston käsittelyssä vuoden 2016 aikana.

 

Helsingin valtuusto kävi 5.5.2015 kokouksessa lähetekeskustelua yleiskaavasta. Yleiskaavan valmistelu ja yleiskaava toteutuessaan tarjoaa tulevaisuuden Helsingille ja helsinkiläisille kasvua sekä vihreitä ja vehreitä alueita. Yhtenä yleiskaavan tärkeänä lähtökohtana onkin Helsingin kasvun edellytysten varmistaminen.

 

Kasvun turvaaminen vaikuttaa huoltosuhteeseen ja oleellisesti myös palveluiden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Pelkästään huoltosuhteen muutos, työvoiman saatavuus ja kaupungin elinvoiman vahvistaminen edellyttävät väkiluvun kasvua samaan tahtiin kuin muissa pohjoismaisissa pääkaupungeissa.

 

Yleiskaavassa osoitettavat lisärakentamismahdollisuudet sijoittuvat Malmin, Tuomarinkylän ja Viikin täydennysrakentamiseen sekä kaupunkibulevardeiksi muutettavien sisäänajoväylien varrelle. Yleisesti yleiskaavaluonnos on rohkea ja tarjoaa turvaa ihmisille.

 

Malmin, Koillis-Helsingin keskuksen, kehittymisen kannalta rakentaminen on ensiarvoisen tärkeää. Koillis-Helsingissä suurimpana asiana nousee esiin Malmin lentokenttä, jonka toiminta lakkaa Finnavian vetäessään toimintonsa kentältä. Kuitenkin, mikäli valtio päättää säilyttää lentotoimintaa Malmilla, kuten halliituspuolueet Perussuomalaiset ja Keskusta vaalien alla puhuivat. Helsingissäkin asiaa on harkittava uudestaan.

 

Kenttä sinällään tarjoaa huikeat mahdollisuudet Koillis-Helsingin keskuksen, Malmin ja Longinojan ympäristön kehittymiselle. Kasvun tarvetta ei kannata kyseenalaistaa. Nyt kun suunnittelutyö starttaa, onkin syytä pohtia, voisiko alueen nimeksi tulla Longinoja, joka virtaisi läpi uuden asuinalueen. Yksityiskohtia päätettäessä on syytä olla myös tarkkana. Rakentamiseen liittyvät maatutkimukset ja pohjatyöt on tehtävä huolellisesti. Suuri linja vaikuttaa hyvältä, mutta asiaa on syytä harkita huolellisesti.

 

Malmilaisena arvostan Longinojan vehreää ympäristöä ja mahdollisuutta ihailla Taimenten nousua. Longinoja onkin syytä ehostaa, sillä sen ympärillä olevat ulkoilualueet tarjoavat mielenrauhaa ja virkistystä etenkin meille malmilaisille. Nyt on syytä suunnitella alueen virkistyskaava ja ehdotan, että Longinoja tulee nostaa kaavasuunnittelussa sille kuuluvaan arvoon. Yhdistelmä vehreyttä, asumisen mahdollisuuskia ja yritystoimintaa hyvässä suhteessa luo pohjan ihmisten Helsingille.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu