Kunnallinen asukastalotoiminta vastaa tulevaisuuden haasteisiin

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee tänään kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok) esitystä, jonka mukaan kaupungin omat asukastalot siirrettäisiin yhdistysten vastuulle. Asiasta on luvassa poliittinen vääntö, sillä sosialidemokraatit eivät hyväksy Pajusen esitystä. Helsingin sosialidemokraatit näkevät, että yhdeksän asukastaloua pitää säilyttää kaupungin omana toimintana ja ja niiden kehittämistyö kytketään jatkossakin sosiaali- ja terveysviraston toimintaan. Uuden sosiaalihuoltolainkin edellyttämä työelämäosallisuus toteutuu asukastaloissa edistyksellisellä tavalla. 

Asukastaloissa tehdään arjen kannalta tärkeää, yhteisöllisyyttä edistävää työtä. Lisäksi talot ovat tärkeitä kaupungin työllistämistoimien kannalta. Oma kokemukseni on, että etenkin vaikeina aikoina asukastalotoimintaa tarvitaan.  Mikäli toiminta siirrettäisiin ydistysten vastuulle, se loppuisi monilla paikoin. Se vaatisi tuntuvaa talodellista lisäsijoittamista ja toiminta muuttuisi haavoittuvammaksi kilpailutuspaineista johtuen. En voi kannattaa tämän suuntaista kehitystä.

Asukastalot ovat yksi väline, jonka avulla voimme pitää ihmisiä osallisina yhteiskunnassa silloinkin, kun elämä yllättää ja ei pääse työelämään. Pitää muistaa, että asukastaloilla voi olla entistäkin tärkeämpi tavoite yhdistetyssä Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa palveluna, jossa moniammatillista osaamista voidaan hyödyntää ihmistyössä. Asukastalot tukevat arjen toiminnan rinnalla valtakunnallisia mielenterveys- ja päihdesuunnitelman tavoitteita. Asukastalot ovat ihmisille tärkeä arjen palvelu. Niiden työn arvo on ymmärrettävä nimenomaan ihmisten arjen kannalta.

.

 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu