Työllisyydenhoito Helsingissä keskushallintoon?

Helsingissä on käynnissä johtamisjärjestelmän uudistus. Helsingin valtuusto keskustelee asiasta 16.3.2016. Lisäksi tavoitteena on muuttaa nykyinen Helsingin virastorakenne niin sanotuksi toimialamalliksi. Samanaikaisesti työllisyyden hoitoa ollaan keskittämässä osaksi keskushallintoa.

Työllistämisasiat pyritään keskittämään Helsingin kaupungin keskushallintoon, josta tulisi esitetyn johtamisjärjestelmämallin mukaan Helsingin toiseksi suurin virasto. Itse toivoisin, että keskushallinto ollisi yksi toimiala. Kun organisaatiomuutoksia tehdään, on aina mietittävä tarkkaan, mikä on toiminnan ja ihmisten kannalta järkevää.

Tällä hetkellä työvoiman palvelukeskus (Typ) kuuluu sosiaali- ja terveysvirastoon. Kaupungin hallituksen työllisyysmäärärahojen käyttöä ja ohjautumista hoitaa keskushallinnon elinkeino-osasto ja työllistämistoimintaa on useissa virastoissa. Lisäksi Helsingin sosiaalinen yritys Posivire toimii työllisyyttä edistäen konsernijaoksen alaisuudessa. Posiviren roolin selkeyttäminen ja työllisyys palveluiden keskittäminen yhdeksi kokonaisuudeksi on perusteltua, mutta onko oikea paikka osana keskushallintoa.

Nyt työttömyysluvut ovat kasvaneet huolestuttavasti, ja kuntien vastuu lisääntyy työllistämisessä. Työllisyyden hoitoon on nyt syytä kiinnittää erityishuomio. Onkin perusteltua kysyä, onko keskushallintoa aidosti syytä laajentaa. Olisiko järkevämpää eriyttää työllistäminen ja siihen liittyvä sosiaalinen kuntoutus välittömään yhteyteen nuorisotyön, ammatillisen koulutuksen ja opetuksen toimialan kanssa?

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu