Pallo pilkulle – Äänestä

Nyt ratkaistaan ihmisten arjen kannalta tärkeiden palveluiden sekä asenneilmapiirin tilanne Suomessa. Tässä kisassa toimin, kuten jalkapallokentällä. Teen oman osuuteni. Joskus pallo menee maaliin, joskus ei. Voin myös antaa ratkaisusyötön kaverille. Oman menestykseni rinnalla, jännitän tänään sitä, onko Sdp suurin puolue ja miten voimasuhteiden käy Helsingissä. Rauhaa pitää ja voidaan edistää ihmisiä lähellä. On meidän kaikkien asia yhdessä ja erikseen huolehtia siitä, että eriarvoisuus ja hyvinvointi erot eivät pääse kasvamaan kohtuuttomiksi. Haluan huolehtia yhdenvertaisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.

Ihmisiä ei saa leimata. Eilen pidetyn vaalikaraoken koskettavimpia hetkiä oli, kun yksi nuori mies lauloi Eino Leinon sanoin surusilmissään; ” Miks miestä täällä kaikkialla kaatuu kuin heinää, miestä, toiveen tosiaan”. Pohdin tuon laulun kohdalla, että jokainen huumekuolema tai huumeiden laukaisema Skitsofrenia tai muu sairaus on turhia.

Toinen hetki, joka jäi kantamaan mielessäni sosiaalista pääomaa, oli Arttu Viskarin laulun sanoma kadunmiehen laulamana: ”Bensiinin tuoksu tarttui vaatteisiin, joku huusi: "Saatanan koditon" aivan sama mulla onni, kun Timppa joskus minuun rakastui”. Väitän, että välittäminen ja arvostava kohtaaminen ovat avaimia arjen rauhalle. Tärkeää on sekin, että asuminen on ihmisoikeus, joka pitää turvata. Useiden kappaleiden ja keskustelujen jälkeen, totesimme yhdessä, että hätä ei ole häpeä. Ihmisistä pitää huolehtia, etenkin sairauden yllättäessä ja sekoittaessa arjen. Sen pitää olla kuntapäättäjän kunnia tehtävä.

Olen nyt kuullut lukuisia Ihmisiä musiikin ja keskustelujen kautta. Nämä keskustelut ovat vahvistaneet ajatteluani ja haluani kehittää hyvinvoivaa Helsinkiä. Näillä sanoin, lasken vaalipallon pilkulle ja sinä voit potkaista tai jättää potkaisematta sen maaliin. Tänään jännitetään.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu