Puheenvuoroni Irti Huumeista ry:n Läheis- ja perhetyönkeskuksen 15-v juhlassa

Kuulijat, ystävät,

 

Irti Huumeista ry:n Läheis- ja perhetyössä työskentelee tällä hetkellä viisi työntekijää, Harri Lyyra, Venla Abney, Piia Ikonen, Leea Seger ja Mira Reponen. Läheisten vertaistukiryhmiä ohjaavat lukuiset vapaaehtoiset. Erityiskiitos kaikille tärkeästä työstä.

 

Leea Seger ja Mira Reponen,

Te olette työskennelleet huumeiden käyttäjien ja heidän läheistensä elämänlaatua edistäen yli 10 vuotta. Tässä vaiheessa haluan pyytää teidät tänne eteen. 

Minulla on ollut ilo ihailla työtänne vapaaehtoisena, hallituksen jäsenenä ja nyt toiminnanjohtajana. Te olette sitoutuneet ihmisarvoisen elämän edistämistyöhön huumeiden käyttäjien ja heidän läheistensä parissa. Tämä muistaminen tänään, ei kuitenkaan tule minulta, vaan sellaiselta ihmiseltä, joka on saanut teiltä paljon. Ehkä enemmän kuin minä. Nämä kortit on lahjoittanut kiitollinen asiakas. Lahjoittaja, joka haluaa pysyä tuntemattomana. Tämä ihminen otti minuun yhteyttä kuullessaan juhlasta ja kertoi, haluavansa kiittää teitä koko sydämellä tehdystä työstänne. Mikä olisi tätä hetkeä parempi hetki? Onnitteluni ja kiitos pitkäaikaisesta työstä meidän kaikkien puolesta.

Meillä on haave,

Läheis- ja perhetyönkeskuksen toiminta on kummunnut tarpeesta. Tarpeesta, joka on huumeiden käyttäjillä ja heidän läheisillään. Tyypillinen tilanne on se, kun nuori on aloittanut huumeiden käytön ja vanhemmat ottavat meihin yhteyttä. Yhteydenottoja tulee eri puolilta Suomea. Merja Kyllösen lanseeraama päihdepommi, on arkea monien elämässä ja todellakin, se voi räjähtää syliin kenen tahansa perheessä. Tänä vuonna olemme haaveilleet, tehneet strategian ja hankesuunnitelmia siitä, että ammatillista läheistyötä voitaisiin jatkossa tehdä läheis- ja perhetyönkeskuksen viitoittamalla tiellä ainakin Lappeenrannassa, Oulussa, Turussa ja Lahdessa. Lapsiperhetyömme puolestaan vahvistuu, kun lokakuussa alkaa Oikeus turvallisempaan arkeen -hanke. Kiitos siitä STEAlle. Ja kiitos myös kaikille toimintaamme rahoittaville.

Kun huumepommi räjähtää, huumeiden käyttäjien läheiset joutuvat hurjan tunteiden vuoristoradan vietäviksi. Häpeä, syyllisyys, ahdistus, pelko, toivo ja epätoivo valtaavat mielen. Välillä uskoo ja luottaa liikaa, välillä taas koko maailma näyttää synkältä. Kuitenkin elämässä pitää nähdä värejä, iloa ja hyviä hetkiä. On uskallettava unelmoida.

Lopuksi haluan toivottaa teille jokaiselle voimia Anja Snellmanin sanoin (Paratiisin kartta):

"Vaahteramäen Eemelin elämäniloa, että mitään ei kannata liikaa murehtia etukäteen, asiat otetaan sellaisina kuin ne tulevat ja sitten toimitaan, tehdään mitä voidaan. 
Peukalo-Liisan ja Ihmemaan Liisan kykyä elää läpi yllätyksiä ja ihmeitä, kaikki voi olla mahdollista. Muumimamman tyyntä luotettavuutta, terveen järjen harkintaa. 
Tom Sawyerin rehellisyyttä ja suoruutta, kykyä kohdata tosiasiat sellaisina kuin ne ovat. 
Nalle Puhin taitoa ottaa vastaan myös kaikki hyvä, kiitokset ja onnistumisen elämykset. Karvisen kykyä laiskotteluun ja nautiskeluun. 

Toivon, että uskaltaisin ajatella ja tehdä asioita joskus myös nurinkurisesti kuin Peppi Pitkätossu, toivon ahkeruuden ja tunnollisuuden oheen hulluttelevaa huolettomuutta, 
Nuuskamuikkusen luontoa lähteä syksyn tullen maailmanympärysmatkalle vain huuliharppu korvan takana, 
Pikku Myyn voimaa olla omaa mieltä vaikka muut olisivat kaikki samaa mieltä, 
Pikku prinssin taitoa odottaa kärsivällisesti ja suvaita erilaisuutta."

Ollaan ja toimitaan kuin satuhahmot. Kiitos Kapsäkki, Merja Kyllönen ja muut puhujat, Sirkka-Liisa Sass, Tumppi Varonen ja IH:laiset.  Kiitos, kun teitte tästä päivästä näin upean Näillä sanoin kiitos, että juhlit kanssamme.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu