Ennakoi ja vältä tapaturmat

Tänään 13.10.2017 vietetään tapaturmapäivää. Kuluvan vuoden aikana olen huomannut, että huumerateista kirjoitetaan viikoittain. Viestini tänään on yksinkertainen: "Huumeita käyttäessä ehkäise huumetapaturmia. Huolehdi itsestäsi ja muista ihmisistä. Käytä terveysneuvontapalveluja. Jätä ajoneuvot muille. Älä aja.

Liikenneturvan mukaan: ”Liikenteessä huumeiden nollatoleranssi tuli voimaan helmikuussa 2003. Huumausaineiden testausmenetelmät ovat myös kehittyneet 2000-luvulla huomattavasti. Nykyisin syljestä otettava pikatesti suoritetaan esimerkiksi epäilyttävästi liikenteessä toimivalle kuljettajalle, joka puhaltaa nollalukemat alkometriin. Laki antaa poliisille myös mahdollisuuden määrätä kuljettaja verikokeeseen.” Kun olet käyttänyt huumeita, jätä kuljetushommat muille.

 

Poliisin tiedotteista voi lukea tänään huumausaineen vaikutuksen alaisena autoa ajaneesta kuusamolaismiehestä: ”Kuusamolainen mies tavattiin kuljettamasta henkilöautoa Kuusamon keskustassa ja poliisin suorittama huumepikatesti oli positiivinen perjantaina aamuyöstä. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.” Edellä mainitun kaltaisia juttuja löytyy poliisin tiedotteista sekä medioista viikoittain.

 

Eräs asiakkaani totesi taannoin: "Ajoin vuosia ilman ajokorttia huumeiden vaikutuksen alaisena. Käry ratista kävi keskimäärin kerran vuodessa." Suurin riski ei kuitenkaan ole se, jäätkö viranomaisille kiinni. Suurin riski on se, että joku voi jäädä ajamasi auton alle. Onneksi pahemmilta tapaturmilta asiakkaani kohdalla vältyttiin. Tapaturmariski oli kuitenkin kohtuuton. Välitä toisista – ennakoi. Pidä huolta itsestäsi ja muista.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu