Uusi vuosi läheis- ja huumetyössä

Vuoden 2018 huumekeskustelu käynnistyi välittömästi, kun Suomen Kuvalehti kirjoitti huumausaineiden analyysipalvelusta. Konkreettisesti työtä olisi valmis tekemään A-klinikkasäätiön Muunto-hanke. Mielestäni huume- ja läheistyöhön tulee etsiä uusia työtapoja. Tavoitteen pitää olla haittojen vähentämisen rinnalla ihmisten elämänlaadun edistämisessä. Näen, että työstä olisi hyötyä huumeriippuvaisille, heidän läheisilleen ja koko yhteiskunnalle. Etenkin yliannoskuolemien ehkäisyn näkökulmasta.

Irti Huumeista ry:ssä ihmisarvoisen toipumistyön edistämisen into näkyy jokaisen työntekijän työotteessa. Keväällä Irti Huumeista ry:n tiloissa Pasilassa avautuu läheisten matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa on tarjolla kahvia, teetä ja vertaistukea. Läheisten olohuone on avoin paikka tulla, lukea lehtiä ja viettää hetki aikaa irti omasta arjesta. Järjestämme teemailtapäiviä esimerkiksi elokuvia tai dokumentteja katsellen, lautapelejä pelaten ja yhdessä aikaa viettäen. Tietenkin asiakaslähtöisesti toiveita kuunnellen. 

Suomen huumetyössä on ollut hienoa se, että kontrolli, arvostava kohtaaminen ja ihmisarvon kunnioitus, voi yhdistyä ihmisten hyväksi. Suomen kahden raiteen huumepolitiikka, mikä tarkoittaa haittoja vähentävän työn yhdistymistä rikosoikeudelliseen kontrolliin, jonka mukaan huumeet ovat laittomia, on mielestäni tärkeä punainen lanka huumetyössä.  Vuodelta 2018 odotan innolla huumepoliittista keskustelua Irti Huumeista -perheemme ja yhteistyötahojen kanssa. Loistavaa alkanutta vuotta!

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu