Huumeriippuvuus on sairaus – Toipumista tulee edistää

Olen saanut tuntea Maailma jota kukaan ei tavoittele: Huumeriippuvuus sairautena, josta voi toipua” -kirjan kirjoittajan Ulla Korhosen jo 1990-luvun loppupuolelta. Jo tuolloin nuorena lähihoitajaopiskelijana ihailin Korhosen rauhallista, suoraa ja läsnäolevaa tapaa työskennellä huumeiden käyttäjien ja läheisten hyväksi. ”Maailma, jota kukaan ei tavoittele: Huumeriippuvuus sairautena, josta voi toipua” on Ulla Korhosen kolmas kirja. Kirjan kautta Korhonen haluaa tarjota toivoa lukijoille.

Huumeriippuvuus on sairaus ja siihen tulee suhtautua sairautena, toteaa Korhonen. Hänen puheessa esiin nousee syvä ymmärrys huumeiden käyttäjien läheisiä kohtaan.  Korhonen kertoo: ”Moni läheinen kuvaa kokemuksiaan läheisen sairastuessa päihderiippuvuuteen niin, ettei enää tunne huumeita käyttävää läheistään.  Kun huumeriippuvainen toipuu, läheinen saa taas tutun ihmisen takaisin.” Korhonen kuvaa, että rikollisuus on oire riippuvuudesta. Riippuvainen ihminen altistaa itsensä ja läheisensä alttiiksi onnettomuuksille, joskus myös väkivallalle ja rikollisen elämän uhriksi.

Kirjan luettuani voin suosittaa lukukokemusta huumeiden käyttäjien läheisille, käyttäjille ja toipujille, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille sekä päättäjille. Moniin Korhosen näkemyksiin on helppo yhtyä ja pitkäaikaisen avun piiriin pääsemisen helpottaminen on ollut ja tulee jatkossakin olemaan edelleen Irti Huumeista ry:n agendalla. Päihderiippuvuus ei ole yksityisasia, vaan se koskettaa koko yhteiskuntaa niin sosiaalisesti- kuin taloudellisesti. Toipumista on edistettävä.

 

Ulla Korhosen aikaisemmat kirjat:

Maailma jota kukaan ei tavoittele: Huumeriippuvuus sairautena, josta voi toipua. 2018

Huumeriippuvuus – Irti riippuvuudesta. 2013

Irti Riippuvuudesta: Muutetut tunteet, muutettu minä. 2009

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu