Alaikäisetkin tarvitsevat huumekuntoutusta

Alaikäisten huumekuntoutuksen alku voi viivästyä vuosia, koska alaikäisille ei ole riittävästi tarjolla päihdepalveluja. Monet nuoret huumeiden käyttäjät hakeutuvatkin hoitoon yli kaksikymppisinä, jolloin käyttöä on ehtinyt jatkua jo noin kymmenen vuoden ajan. Nuorten huumeiden käytössä varhainen puuttuminen tulee nostaa painopisteeksi.

 

Nuorten huumekokeilut ovat lisääntyneet, kuten myös nuorten huumekuolemat. Media kirjoittaa aiheesta lähes päivittäin. THL:n tietojen mukaan vuonna 2017 huumeisiin kuoli kaikkiaan 12 nuorta, peräti 8 enemmän kuin edellisenä vuonna. Näistä 12 kuolleesta kolme oli alaikäistä, loputkin alle 20-vuotiaita. Toivon, että kyseessä on poikkeuksellinen vuosi, mutta kehitystä on seurattava. Jokainen näistä kuolemista olisi ollut vältettävissä oikeilla ja oikea-aikaisilla päihdepalveluilla. Ja kuntoutuksella.

 

Nyt aikuisten onkin syytä pohtia omia huumeasenteitaan. Mitä viestimme nuorille? Kuinka ohjaamme nuoriamme hyvinvoinnissa ja miten hyvinvointierojen kasvun kierre saadaan katkaistua? Otollisen maaston huumeriippuvuuden synnylle tarjoaa ihmisen paha olo. Kuinka voimme sitä vähentää? Täytyy muistaa, että huumeriippuvuuteen voi sairastua kuka tahansa meistä. Toimitaan yhdessä ja pidetään huolta tulevaisuudesta. Lapsista ja nuorista! Turvataan heille huumeeton kasvuympäristö ja mahdollisuus kuntoutukseen.  Toipuminen on mahdollista.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu