Kannabis Suomessa?

Kannabis on Suomen käytetyin huume. Ajoittain pohdin, miksi näin on. Haluan keskustella kannabiksesta. Monissa perheissä pohditaan, miten kannabiksesta tulisi puhua lasten kanssa. Irti Huumeista ry:ssä olemme huolestuneita kannabiksen käytön yleistymisestä. Etenkin ammattikoululaisten keskuudessa huumeen kokeilu ja käyttö ovat yleistyneet. Vanhemmat ja muut läheiset eivät välttämättä tunnista kannabiksen käyttöä eivätkä osaa arvioida, mikä on syynä nuoren käytöksen muuttumiseen.

 

Kannabista käyttävien nuorten läheiset kokevat itsensä voimattomiksi, kun ystävä aloittaa kannabiksenkäytön tai kun oman lapsen kannabiksenkäyttö paljastuu. Huumeista keskustelu on yleensäkin haastavaa. Yleisohje on, että keskustele aiheesta lapsen kanssa hänen ikätasonsa mukaisesti. Seuraavaksi kysytään, että miten. Tästä keskustelemme mielellämme ihmisten kanssa, jotka toimivat lasten ja nuorten parissa. Kotien lisäksi kannabiksen käytöstä on syytä keskustella julkisesti, jotta käyttäjät ja heidän läheisensä saavat tarvitsemaansa tukea mahdollisimman nopeasti.

 

 

Irti Huumeista ry julkaisee sunnuntaina klo 10.00 Lahdessa Scandic Lahti City -hotellissa Kannabisvihon. Vihko on tarkoitettu tueksi vanhemmille ja muille lasten ja nuorten kanssa toimiville aikuisille. Vihkosta löytyy tutkittua tietoa kannabiksen käytön yleistymisestä, neuvoja käytön ja vieroitusoireiden tunnistamiseen, tietoa kannabiksen terveysriskeistä ja rikosseuraamuksista. 30-sivuisen Kannabisvihkon voi tilata osoitteesta info@irtihuumeista.fi.

 

Jatkamme sunnuntaina klo 12 keskustelua seminaarissamme Ihmisarvoista elämää – Kannabis Suomessa. Seminaarissa puhuvat mm. päihdepsykiatri Antti Mikkonen ja kannabisaktivisti Teppo Syvärilä. Seminaarin ohjelma löytyy osoitteesta https://irtihuumeista.fi/tapahtumakalenteri/

 

Odotan innolla keskustelua. Olen nimittäin elämässäni oppinut, että asioista pitää puhua ja erimielisyyttä aiheuttavista asioista pitää puhua vielä enemmän. Puhutaan siis. Vaikeneminen ei ole kultaa.

 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu