Osallistava ja osaava Suomi – Kehittämistä ja yhdenvertaisuutta

Ei eriarvoisuudelle! Ei rasismille! Ei syrjäytymiselle! Kovia linjoja, jotka ovat luettavissa hallitusohjelmasta. Selkeästi useiden kansalaisjärjestöjen viestejä on kuultu ohjelmaa tehdessä herkällä korvalla. Irti Huumeista ry:n näkökulmasta päihdestrategia, sisältäen huumestrategian, ja valtioneuvoston periaatepäätös huumepolitiikasta mahdollistavat huumetyön kehittämisen.

Hallituksen tavoitteet ovat kunniahimoisia, ja mielenkiintoista on se, miten asiat etenevät täytäntöön. Minulle hallitusohjelma tulee olemaan tärkeä työväline. Lupaan tarjota ehdotuksia ja tietoa huumeiden käyttäjien, toipujien ja heidän läheistensä näkökulmista useisiin hallitusohjelman kokonaisuuksiin.

Lupaan tuoda esiin Irti Huumeista ry:n toimijoiden näkemyksiä mielenterveys-, päihde- ja lapsistrategioihin. Lisäksi seuraan tarkoin, kuinka hallitus ja suuret kunnat etenevät ihmisoikeusasioissa, kuten esimerkiksi asunnottomuuden poistossa. Konkreettisesti asunnottomuutta poistetaan kahden hallituskauden aikana  Asunto ensin -ohjelman avulla sekä maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksilla ja yhteistyöohjelmilla.

Osalllisuus ja syrjäytyminen ovat saman kolikon kaksi puolta. Enemmän osallisuutta. Ei syrjintää. Hallitusohjelmalla on kunniahimoinen visio. Ohjelma kunnioittaa pohjoismaista hyvinvointimallia, joka turvaa koulutuksen ja hyvinvointipalvelumme. Ne ovat tärkeitä vientituotteitamme. Toivon vilpittömästi, että hallituspuolueet sitoutuvat vahvasti tämän kunnianhimoisen hallitusohjelman täytäntöön panoon. Toivon, että järjestöjä ja ihmisiä kuullaan jatkossakin herkällä korvalla.

Toivon tiivistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta, jotta löydämme linjan turvaavat kestävät ratkaisut. Yksin hallitus ei kaikkea voi muuttaa. Meitä kaikkia tarvitaan. Toimitaan yhdessä.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu