TUBECON -Näköalaa vaikuttamistyöhön

Tubecon pidettiin Helsingin messukeskuksessa 16.-17.8.2019. Itse osallistuin myös Tubecon Industry Day -ohjelmaan. Kerrankin osallistuin vaikuttajatapahtumaan, jossa oli enemmän uusia tuttavuuksia kuin vanhoja tuttuja. Huippua! Tosin Suomen kannalta voisi olla hyvä, että paikalla olisi ollut kunta, valtio ja eurooppa tason kokeneita vaikuttajia. Vuorovaikutusken kautta olisi varmasti löytynyt uusia loistavia ideoita.

Päivä sai minut pohtimaan erityisesti vaikuttamiseen liittyviä sukupolvikysymyksiä. Tubemaailmassa toimitaan kuin musiikkibisneksessä. Samalla kun tehdään ammattimaista vaikuttamis- ja viihdetyötä, moni tekee myös hyväntekeväisyyttä. Tavoitteena on vaikuttaa Suomeen ja ihmisiin, jotta maailmasta tulisi parempi paikka. Idealismia ja uskoa tulevaan löytyi useilta tubettajilta. 

Kuitenkin paikalla oli vain vähän minun, keski-ikäisen vaikuttajan, tuttuja. Ehkä kyse on sukupolvien välisestä kulusta, jonka yli uskaltavat katsoa vain kaikista ennakkoluulottomimmat toimijat. Aikanaan, kun minä starttasin oman YouTube-kanavani tubetus oli uutta ja sitä vieroksuttiin. Muistan tekemiäni videoita vaikuttamistyöstäni, joita ei saanut julkaista tai joille aluksi annettiin lupa, minkä jälkeen video haluttiin pois. Nyt aika on toivottavasti muuttunut. Ehkä minun ja muiden hyvinvointia rakentavien organisaatioiden pitäisi opetella tubettamaan arjessa. 

Ihaillen kuuntelin tubevaikuttajia, joista suuri osa oli minulle vieraita, mutta mukanani Tubeconissa olleelle 9-vuotiaalle pojalleni tuttuja. Yhdessä ja erikseen kuuntelimme keskusteluja ja esityksiä sekä fiilistelimme Tubecon henkeä. Ihmiset olivat iloisia, ystävällisiä ja suvaitsevaisia. Sellaisia kuin meistä jokaisen tulisi olla. 

Itselleni loppuhuipennuksen tarjosivat Tubecon Video Awards -palkinnon saajat ja etenkin Kokemusten summa –nimimerkin tekemän Retkahdin-videon palkitseminen. Hienoa, että huumeriippuvaisen ääni kuuluu ja sitä kuullaan Suomessa. 

Tubettajat ja Tubeconin toimijat tekivät vaikutuksen minuun. Jäin pohtimaan, onko aika jatkaa omaa tubetusharrastusta. Tubeconin jälkeen minä ja mieheni innostuimme katsomaan Tubeconissa törmäämieni tubettajien videoita. Upeaa duunia! Ehkä maailma olisi nyt valmiimpi seuraamaan myös, mitä toiminnanjohtajan vaikuttamistyö todella on ja millaisia asioita tulee mieleeni huumekysymystä pohtiessani. 

Joka tapauksessa onnea palkituille ja kiitos Tubecon2019! Erityiskiitos omalle lapselleni, tube-oppaalleni, joka perehdytti minut Tubecon-sanastoon. Vaikuttajana olen nyt taas hiukan tiedostavampi ja näen maailmassa uusia mahdollisuuksia. Hieno tapahtuma! 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu