Hoitotakuu ulottumaan vieroitushoitoon?

Rinteen hallitus aikoo tehdä sekä sote-uudistuksen että parantaa peruspalveluiden saatavuutta käynnistämällä sote-keskusten kehittämisohjelman ja uudistamalla Suomen päihdestrategian. Järjestöjen ja toimijoiden odotukset ovat korkealla, koska hallitus on luvannut kääntää Suomen suunnan. Toivo ja epätoivo vaihtelevat toimijoiden keskuudessa. Jos työssä käy kuten edellisille hallitukselle, luvassa on vain sanahelinää. Jos työ saadaan käyntiin, voimme nähdä hyvinvointiyhteiskunnan paluun. 

Hallitusohjelmassa on useita hyviä konkreettisia asioita, joita edistän mieluusti ja joiden edistämismahdollisuuteen uskon. Kuitenkin niiden edistäminen vaatii laaja-alaista yhteistyötä järjestöjen kanssa, joka työskentelevät vaikeissa olosuhteissa elävien suomalaisten parissa. Tarvitaan vahvaa edunvalvontaa ja vaikuttamisyhteistyötä sekä sen turvaamista, että arjen vaikeuksissa olevien ääni kuuluu järjestöjen ja muiden toimijoiden kautta.  

Hallituksen aie vahvistaa hoitotakuuta on hyvä konkreettinen liike, joka velvoittaa kuntia toimiin. Erityisten arjen haasteiden kanssa kamppailevien, paljon palveluja tarvitsevien päihderiippuvaisten ja heidän läheistensä vuoksi minua kuitenkin ihmetyttää, miksi hoitotakuu ei ulotu päihderiippuvaisten vieroitushoitoihin, traumatisoituneiden lasten ja nuorten sekä perheiden perhekuntoutuksiin? Minusta hoitotakuu tulee ulottaa niin mielenterveys- kuin päihdehoitoon. Etenkin vieroitushoitoon pääsy tulee turvata. Hoitotakuu ulotettava vieroitushoitoon pääsyyn!

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu