Big vs. Small  – Lämmin toipumistuulahdus

Minulla on ollut ilo olla mukana tausta tukena Minna Duftonille, kokeneelle ohjaaja ja käsikirjoittajalle, kun hän on työstänyt Big vs. Small -dokumenttia. On ollut ilo huomata, kuinka Dufton on perehtynyt huumeriippuvuuteen ja siihen liittyviin ilmiöihin huolellisesti sekä heittäytynyt Surffi maailman aalloille.

 

Irti Huumeista ry on tarjonnut hänelle asiantuntemusta aiheen tiimoilta ja toiminnanjohtajana olen saanut kurkistaa kulisseihin sekä osallistua myös elokuvan vaikuttavuuskampanjan suunnitteluun. Sen lisäksi, että olemme tehneet ammatillisesti haastavaa työtä. Kävimme kesällä surffitreeneissä Hietaniemen uimarannalla ja olemme fiilistelleet vapaamuotoisemmin Portugalin surffitunnelmaa Helsingissä Swcret Spotissa. Upea sattuma on sekin, että kuvausryhmä matkustaa Portugaliin samaan aikaan kuin minä matkustan Lissaboniin Addictions seminaariin. Tapaammekin Portugalissa lokakuun lopulla.

 

Näen, että Big vs. Small -dokumentti nostaa toipumisen tärkeällä tavalla esiin, vähentää stigmaa sekä tarjoaa naishuumekuntoutujille ryhmätukea omaan toipumiseen. Siksi järjestömme on mukana tässä hankkeessa. Huumekysymyksen luonne on kansainvälinen ja siihen liittyy paljon ihmisoikeusrikkomuksia. Etenkin naisiin kohdentuu alistamista ja kaltoinkohtelua. Lisäksi he ovat usein itsetuhoisia.

 

Naisten aseman vahvistaminen sekä erityistuen tarve on välttämätöntä.  Kun dokumentti julkaistaan, Irti Huumeista ry:llä alkaa naisten ryhmä. Järjestön ja elokuvantekijöiden yhteistyöllä tuetaan työtä stigman vähentämiseksi ja ennakkoluulojen poistamiseksi sekä tarjotaan tukea naisille huumeriippuvuudesta toipumiseen. Itselleni on ilo päästä tänä syksynä kurkistamaan tarkemmin dokumentin tekijän arkeen ja tutustua Joannaan, joka on huikea, pieni ja pippurinen sisupakkaus. On ihmisen lähtökohdat millaiset hyvänsä, toipuminen on aina mahdollista. Usko itseesi. Tee unelmista totta.

 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu