Hyvinvoinnin turvaaminen – Aluevaalien ykkösasia

2022 käydään historian ensimmäiset aluevaalit. Vaaleissa tulee huolehtia siitä, että jokainen suomalainen voi luottaa siihen, että hoitoa saa silloin kun sitä tarvitsee. Me Irti Huumeista ry:ssä haluamme pitää huolta ihmisten hyvinvoinnista ja palveluihin pääsystä. Kyse on yhdenvertaisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Palveluita on saatava matalalla kynnyksellä ja riittävän lähellä.

Hoitoonpääsyn toteuttamiseksi tarvitaan hoitotakuu myös vieroitushoitoon ja mielenterveyshoitoon pääsyyn. Pitää ymmärtää, että huumeriippuvuus on hengenvaarallinen sairaus. Siksi hoitoon pitää päästä matalalla kynnyksellä ja nopeasti. Kiireettömään hoitoon tulee päästä seitsemän päivän sisällä, olipa kyse fyysisistä tai psyykkisistä terveysongelmista. Erityisesti huumeita käyttävien läheisten hyvinvointia ajatellen sekä vakavampien, pitkäaikaissairauksien estämiseksi tämä asia tulee hoitaa kuntoon. Kun hoito päästään aloittamaan ajoissa, ehkäistään ennalta ongelmien monimutkaistumista. Se tulee inhimillisesti ja taloudellisesti edullisemmaksi, kuin pitkät sairaslomat tai erikoissairaanhoidon kierre.

Kokonaistaloudellisesti ajateltuna sote-uudistuksessa on tärkeää purkaa hoitovelkaa ja turvata hoitotakuu. Kun hyvinvointialueilla otetaan käyttöön ilta- ja viikonloppuvastaanottoja, lisätään liikkuvia ja asiakkaan luo jalkautuvia palveluita sekä turvataan läheistyö, hyvinvointi lisääntyy ja kulujen kasvua voidaan hallita. Läheistyö voidaan turvata sote-alueilla joko yhteistyössä Irti Huumeista ry:n Läheistyönkeskuksen tai kuntien toiminnan kanssa, se säästää monin verroin yhteiskunnan resursseja ja vähentää inhimillistä kärsimystä.

Aluevaalit ovat ensisijaisesti hyvinvointivaalit, ja me Irti Huumeista ry:ssä haluamme jakaa osaamistamme kaikilla hyvinvointialueilla. Hyvinvointi ja hoitoonpääsy on turvattava nyt.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu