Irti Huumeista ry:ssä työmuodot vaihtuvat, toiminta jatkuu

Monia huume- ja mielenterveyspalveluja ja -toimintoja on jouduttu sulkemaan tai rajoittamaan koronaviruksen vuoksi. Irti Huumeista ry kuuntelee herkällä korvalla Suomen hallituksen korona-ohjeistuksia. Uuden linjauksen mukaisesti monet tapahtumat peruuntuvat. Myös Irti Huumeista ry rajoittaa kasvokkain tapahtuvia kokoontumisia. Samanaikaisesti olemme kartoittaneet henkilökuntamme kanssa toiminnan uudelleenjärjestelyjä ja mahdollisuuksia tukea huumeiden käyttäjiä, toipujia ja heidän läheisiään.

Huumeiden käyttäjien, heidän läheisteistensä ja toipujien arjen kiirisit eivät ole katkolla koronaviruksen aikana. Itse asiassa monet asiakkaamme kuuluvat riskiryhmiin ja kaipaavat tukea. Tästä syystä laajennamme verkkotukityötämme ja kutsumme myös yhteistyökumppaneitamme tueksi valtakunnalliseen Irti Huumeista -puhelimeen jakamaan kanssamme valtakunnallisesti tietoa huumeista, saatavilla olevasta tuesta, selviytymiskeinoista ja ylipäätään huumekysymyksestä tässä poikkeustilanteessa.  Selvitämme nyt puhelimmen aukioloajan mahdollista pidentämistä yhdessä vapaaehtoistemme, työntekijöidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.

 

Irti Huumeista ry on linjannut seuraavaa:

Vertaistukiryhmät pidetään etäyhteyksillä TEAMSilla/Whatsapilla ainakin 13.4.2020 asti tai perutaan. Ryhmän ohjaajien puhelinnumerot löytyvät IH:n nettisivulta läheisryhmien alta. Kukin ohjaaja päättää omalta osaltaan ryhmän pitämisestä etäyhteyksien avulla. Etäyhteyksin pidettävistä ryhmistä informoidaan Irti Huumeista verkkosivuilla, somessa sekä verkkovertaistukiryhmissä.

 

Irti Huumeista -chat

Irti Huumeista -chatin valmiutta lisätään. Vapaaehtoisia ja soteammattilaisia kutsutaan poikkeustilanteessa toimimaan Irti Huumeista -chattiin ja -puhelimeen. Tavoitteena on pidentää mahdollisuuksien mukaan aukioloja.

 

Irti Huumeista -vertaistukiryhmät

Vapaaehtoisia koulutetaan ja kannustetaan tukityöhön TEAMSilla. Sähköiseen tukemiseen tehdään ohjeet vapaaehtoisille ja työntekijöille pikimmiten. TEAMS-vertaistukiryhmiin voi osallistua ympäri Suomen. Ohjaaja tilanne kartoitetaan tällä viikolla.

Muuta

Tarvittavia työohjauksellisia keskusteluja sekä koulutuksia vapaaehtoisten kanssa pidetään etänä ja kehitetään vapaaehtoisten tarpeisiin vastaaviksi. Myös yhteistyöpalavereja pidetään etäyhteyksin. Vapaaehtoisille voidaan avata Irti Huumeista -sähköpostiosoitteita verkkoauttamistyöhön. Tavoitteena on tarjota tukea vahvemmin ja yhdenvertaisemmin verkkoa hyödyntäen. Kriisitiedotusta varten on Irti Huumeista toimijoille perustettu Whatsapp-ryhmä.

Irti Huumeista ry:n vapaaehtoistoimintaan voit hakeutua verkkosivultamme (https://irtihuumeista.fi/tule-mukaan/). Tervetuloa mukaan ja laittamaan hyvä kiertoon. Huolehditaan hygieniasta ja pysytään flunssaisina kotona. Ollaan yhteydessä verkon kautta.

Pidetään huolta toisistamme. Laitetaan hyvä kiertoon.

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu