Koti jokaiselle!

Irti Huumeista ry:n asiakkaat, huumeiden käyttäjät ja läheiset tuovat esiin huolensa huumeriippuvaisten asunnontarpeesta. Yksi asiakkaani heitti taannoin haasteen minulle; ”Kokeile  maata hetki tuolla kylmässä maassa. Ei siellä viihdy edes tuntia. Otin haasteen vastaan. Lieneekö haasteen seurausta, että haasteen jälkeen podin flunssaa usean päivän ajanAsunto on ihmisoikeus.  

Joka kymmenes päihdehuollon huumeasiakas on asunnoton. Heistä jokainen on jonkun lapsi tai läheinen. Kun huumeiden käyttäjä painii asunnottomuuden sekä yleisen arjen epävarmuuden kanssa, huoli ulottuu myös häntä rakastaviin ihmisiin. 

Kohta tulee kylmä eikä ketään saa jättää pakkaseen. Haluan kiittää kaikkia Asunnottomien yön toimijoita, etenkin VVA ry:tä, vahvasta työstä asunnottomuuden poistamiseksi sekä Irti Huumeista ry:n vapaaehtoisia, jotka ovat toimittaneet lämpimiä vaatteita asunnottomille talven varalle ja osallistuvat alueidensa Asunnottomien yön toimintaan. Työhistorian aikana olen hoitanut monia paleltumia. Nvoisi ehkäistä siten, että kukaan ei olisi pakotettu yöpymään ulkona.  

Vaikeista päihde- tai mielenterveysongelmista huolimatta ihminen voi pärjätä omassa asunnossa, jos hän saa asumiseensa riittävää ja oikeanlaista tukea. Eräs asiakkaani kuvasi asunnon saannin vapauttaneen ajattelutilaa muihin asioihin. Asunnottomana hänen ajatuksensa olivat olleet huumeissa ja lämpimässä yöpaikassa. Asunnon saannin jälkeen oli mahdollista ajatella muutakin kuin seuraavaa yötä. Asiakkaani kuvasi, ettei voinut edes haaveilla asunnosta. Ongelmia oli niin paljon. Nyt kun asiakkaallani on ollut koti noin kymmenen vuotta ja hän on toipunut, kertoo hän edelleen arvostavansa asuntoa, josta on tullut oikea koti, eri tavoin kuin ilman asunnottomuuskokemusta. 

Huomenna 17.10.2019 vietetään asunnottomien yötä. Irti Huumeista ry haluaa poistaa asunnottomuuden, tukea Asunto ensin -pohjaista asumisen mallia ja näin turvata asunnon sekä riittävän tuen jokaiselle suomalaiselle. Irti Huumeista ry kiittää hallitusta tavoitteesta poistaa asunnottomuus kahden hallituskauden aikana ja toivoo nyt päättäjiltä konkreettisia toimia asunnottomuuden poistamiseksi.  

 

Osoita tukesi asunnottomille ja tule sinäkin mukaan. 

Asunto on ihmisoikeus!

 

 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu