Mielenterveys- ja päihdepalveluja uudistetaan nyt

Uuden mielenterveys- ja päihdelainsäädännön on tavoite astua voimaan 2023. Uudistuksen on syytä kulkea käsi kädessä sote-uudistuksen kautta. Nyt käsillä oleva sote-uudistus on massiivinen ja tarjoaa mahdollisuuden organisoida myös mielenterveys- ja päihdepalveluja uudelleen, entistä paremmin.

Keskustelussa nousee esiin hoitotakuut ja niiden kestot, alaikäisten palvelujen parantaminen, päihde- ja mielenterveyshoitoon pääsyn helpottaminen sekä läheisten oikeus tukeen ja hoitoon. Nämä ovat tärkeitä asioita.

Oleellista on myös se, millaisia tavoitteita kansainvälisesti on asetettu. Tavoitteena on esimerkiksi C-hepatiitin eliminointi vuoteen 2030 mennessä. Tämä vaatii tiivistä sote-yhteistyössä. Nyt on tuhannen taalan paikka varmistaa, että sekä sosiaali- että terveysalan ammattilaiset voivat arvioida hoidon tarpeen moniammatillisessa yhteistyössä.

Sote-keskusten työntekijöille on mahdollistettava arvostava kohtaaminen asiakkaan kanssa. Vastaanotolla tulee kartoittaa kerralla kaikki asiakkaan palvelutarpeet, ns. yhden luukun periaatteen mukaisesti.

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Nyt on viimeinen mahdollisuus vaikuttaa aluevaalien kautta näihin kysymyksiin. Muista äänestää!

 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu