Nuorisotyö on avain ehkäisevään huumetyöhön

Kun olin nuori, vietimme kaveriporukkani kanssa usein aikaa monilla nuorisotaloilla, ja keskusteluihimme osallistui aikuisia, nuorisoalan ammattilaisia ohjaten keskusteluja kokemuksellaan. Nuorisotyöllä on merkittävä rooli yhteiskuntamme tärkeimpien resurssien – nuorten – hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Nuoruus on elämänvaihe, jolloin monia ratkaisevia päätöksiä tehdään, ja se voi olla haastavaa aikaa monelle. Siksi on tärkeää, että aikuiset ymmärtävät nuorisotyön merkityksen, erityisesti ehkäisevän huumetyön näkökulmasta. 

Nuorisotyön rooli on monipuolinen ja merkittävä. Nuorisotyöntekijät ovat usein niitä aikuisia, joiden kanssa nuoret voivat jakaa huoliaan, unelmiaan ja pelkojaan. Tämä vuorovaikutus voi olla ratkaiseva tekijä nuoren elämässä, erityisesti silloin, kun nuori kokee vaikeuksia, haasteita tai paineita, jotka voivat altistaa oireilulle ja päihteiden käytölle. 

Nuorisotyön viikko muistuttaa meitä siitä, että ilman nuorisotyötä ei ole hyvinvoivia nuoria. Nuorisotoiminta auttaa nuoria kehittämään itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja elämänhallintaa. Se tarjoaa vaihtoehtoisia harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, jotka voivat ohjata nuoria pois haitallisilta poluilta. Ennaltaehkäisevän huumetyön näkökulmasta nuorisotyö on korvaamaton, sillä se auttaa vähentämään riskitekijöitä, jotka altistavat nuoret huumausaineiden käytölle. 

On aika arvostaa ja tukea nuorisotyötä sekä sen ammattilaisia, jotka tekevät merkityksellistä työtä nuorten hyväksi. Yhdessä voimme varmistaa, että jokainen nuori saa tarvitsemaansa tukea ja ohjausta, jotta he voivat kasvaa terveiksi ja vahvoiksi aikuisiksi. Hyvää Nuorisotyön viikkoa kaikille! 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu