Sinä et ole yksin – Läheinen, löydä tukea 

Tänään 5. toukokuuta vietetään päihteitä käyttävien Läheistenpäivää 3. kertaa. Irti Huumeista ry julisti yhdessä Myllyhoitoyhdistyksen ja Tukikohta ry:n kanssa toukokuun 5. päivän vuosittaiseksi Läheistenpäiväksi vuonna 2020. Läheistenpäivänä muistetaan läheisiä, joiden elämään toisen päihderiippuvuus vaikuttaa. Läheistenpäivänä on tärkeää jakaa tukea, kun edessä on monille päihderiippuvaisten läheisille yksi vuoden haastavimmista päivistä, äitienpäivä.  

Irti Huumeista ry:n läheisille äitienpäivä ei ole ilon päivä. Usein päihderiippuvaista lasta kaivataan äitienpäiväbrunsseilla ja muissa perinteisissä tapaamisissa. Lapsensa menettänyt äiti kuvaa päivää seuraavasti: ”Kehomme alkaa kuin itsestään valmistautumaan vuoden rankimpaan päivään, äitienpäivään. Meille se ei ole vain yksi tuskainen päivä, vaan alamme hyvissä ajoin panikoimaan koko päivää. Olen paniikissa, ahdistunut, masentunut ja epätoivoinen. Olen täysin apaattinen ja itkuinen. Haluaisin vain nukkua tämän tuskan ohi. Eristäydyn omiin oloihini enkä jaksa olla kehenkään yhteydessä. Samaan aikaan tarvitsisin tukea ja seuraa enemmän kuin mitään muuta.  En kaipaa lahjoja enkä kukkia, kaipaan tytärtäni. Eihän sen pitäisi mennä niin, että minä vien äitienpäiväkukat haudalle sille, jolle minä olen äiti. Toivon lämpimästi jokaiselle paljon voimia äitienpäivään.” 

Irti Huumeista ry:n sosiaalisen median vertaistukiryhmissä äitienpäivä on yksi vuoden vilkkaimmista päivistä. Jotkut luovat toivoa siitä, että ovat saaneet toipuvan läheisensä pitkästä aikaan kotiin äitienpäiväperinteiden pariin, toiset jakavat kaipuuta sekä tuskaa siitä, että läheinen on menehtynyt. Tärkeää surun ja murheiden rinnalla on olla kiitollinen yhteisestä ajasta. 

Itse lohduttaudun huumeille läheiseni menettäneenä ajatuksella, että kaikesta on kuitenkin seurannut jotain hyvää. Surun ja murheen keskellä voi tuntua epätoivoiselta, mutta tiedän kokemuksesta, että aika auttaa. Älä jää yksin, koska et ole yksin. Löydä tukea! 

Aurinkoista Läheistenpäivää 5.5. ja äitienpäivää. 

Löydä tukea. www.irtihuumeista.fi 

MirkaVainikka
Sosialidemokraatit Helsinki

Olen myönteisen asenteen ja vahvat yhteiskuntasuhteet omaava, haasteista pitävä, oppimis- ja yhteistyökykyinen Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukselta olen sosionomi (ylempi amk), lähihoitaja ja ylioppilas.

Rakastan läheisteni lisäksi liikuntaa ja etenkin jalkapalloa. Pidän haasteista ja viihdyn ihmisten seurassa. Arvoissani ihminen tulee aina ensin. <3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu